Blogg

Sprekker snart her..

 

Hei alle:)) Jeg har vært lenge borte fra blogg verden. Gadd rett og slett ikke for en tid, og det e også helt ok.. Ramlet faktisk litt tilbake ang trening og kosthold, men nu er jeg på rett vei. Har flyttet hjem igjen til Lakselv.. Ååå gu sååå godt:)  Kjøllefjord er ok, men hjem for meg er nok Lakselv..  Har gått opp 5 kilo men er snart igang her med både trening og bedre kosthold:)

NÅ - Mett, god og sprekkferdig. Jeg har brukt litt tid på viaplay, og særlig Gordon Ramsey sine matprogram.. Sååå mye godt, så i dag måtte jeg bare ut shepherds pie. Har dere smakt det noen gang?  helt utrooolig nyyyydelig:)

Her kommer oppskriften:

Du trenger:

1 pose jegergryte

2 dl creme fraiche

500 g kjøttdeig , gjerne med lam eller vilt

6 sjampinjonger

2 gulrøtter

2 ss smør

1 pose potetmos

2 dl melk eller fløte

1 egg

Salt og pepper

Skrell løken og del den i tynne båter. Del sjampinjonger i fire. Skrell gulrøttene i bitte små terninger. Fres alle grønnsakene i smør i en varm steke pannemed høye kanter til løken blir blank og myk, men ikke tar farge.  
Ha deretter i kjøttdeilg og la dem steke sammen med grønnsakene til den er gjennomstekt. Han i posen med jegergryte i pannen og tilsett 5 dl vann og småkok i 5 min. Smak til med salt og pepper.

Lag så potetmos som anvist på pakken. Avkjøl den litt og rør inn et egg. Ha gryteretten i en smurt ildfast form. Legg potetmosen på som et lokk over gryteretten. Stek formen i ovn ved 180 grader i ca 15 min eller til potetmosen begynner å bli gyllen. Server med en frisk salat.

Jeg glemte å ta bilde av den ferdig retten så fant et på google:


Bon appetitt

 

Lillian :)

 

En magisk reise i Norges land med hurtigruta Trollfjord:)

Hvem hadde trodd at jeg skulle oppleve hurtigruta som den mest magiske måten å reise på. Jeg som har vokst opp på kysten med hurtigruta som vanlig farekost, men  da jeg var liten var hurtigrutene mye mindre og umoderne en dem er nå og vi tok den for å komme fra A til B. Jeg valgte fredag den 15 mars å ta hurtigruta fra Tromsø, og hjem til Kjøllefjord en rute på 23 timer:)  og det er de flotteste 23 timene mine på laaaaaaaaang , lang tid:)  Jeg var heldig å havnet på Trollfjord, en av de mest moderne hurtigrutene langs kysten. Skipet, som ble døpt av Kari Bremnes i 2002 og satt inn i rute 18.mai, kan smykke seg med ShpPax Award fra 2003 for sitt design og sine fellesareal. Disse arealene er smykket med kunst, og skal innby til behagelig reise.

Skipet har 9 etasjer, tenk det dere!  fantastisk med mange fasiliteter:) Lengde 135.75 og det er plass til 45 bilder..Dette er stort, og vakkert:)


 


En ro uten sidestykke, en magisk reise i Norges land, et skip så flott som et eventyr:)  Hvor mye bedre kan man ha det?


Koselige lugarer på rekke å rad, en fornøyd stk meg i min egen lugar:) Biblotek fantes også:) Å se dem hadde til og med Aerobic timer:)  wow.. Side jeg er zumba instruktør så kanskje jeg skal tilby meg å trene turistene en runde zumba fra fra Kirkenes til Bergen, og retur:)  Det hadde vært noe... :)

Her står jeg på dekk å bare nyter ruskeværet.. Jeg kjenner en enorm ro i sjela som jeg sjelden har opplevd makan til..  Om dere ser teksten som jeg ikke med meg alt, men det står:the world's most beautiful voyage:) oversatt til Norsk: verdens vakreste sjøreise .. Det KAN JEG LOVE dere at det er:)))  

 


På skipet traff jeg Søssa som jeg har vokst opp i lag med i Kjøllefjord.. Man vet aldri hvem man treffer på hurtigruta:)  Hun var på tur med kjæresten og en kompis av dem, og gjett hva?  Jeg ble invitert på en tre retters middag:)  Wow :)  Vi hadde det skikkelig koselig i lag..


Å maten!!  mmm  den kan nesten ikke beskrives.. Forett en fiskesuppe som smaker sykt godt, så servertes grillet tørfisk:)  Har dere smakt det noen gang?  HIMMEL riket:)  Dessert  smakte også:)


Jeg er hjemme nå, og jeg kan ikke få rost betjeningen godt nok!!  MAKAN TIL GOD SERVICE:)  smilende mennesker , glade turister og happy me:))  Snakksalig som jeg er så snakket jeg så klart med de fleste.. både betjening og turistene..  Turistene kunne ikke få skrytt nok av ALT:)

Så min plan nå er er å ta meg en runde til sommeren, for å oppleve magien på nytt.  Jeg vil avslutte med å hilse til TROLLFJORDs ansatte, og si TUUUUUSEN takk for en magisk opplevelse uten sidestykke:)  I will be back:)  Enten som turist en runde, eller kanskje jeg kan komme på trene ZUMBA med turistene:))) 

ANBEFALER alle å ta seg en tur:)  Verdens beste sjøreise..

FØLG LINKEN OG OPPLEV LITT AV MAGIEN:)

http://www.hurtigruten.no/Distansereiser/Hurtigrutens-flate/Hurtigrutens-flate/MS-Trollfjord/?tab=onboard

Lillian , happy one:)

Bok anbefaling. Jeg prøvde å lese sakte for jeg ville ikke at boken skulle slutte!:)

 

Jeg er akkurat ferdig med en av de beste bøkene jeg har lest på lenge.. Å nei det er ikke fifty shades of grey , hehe  men boken Indias datter.

(På et punkt i livet blir den familien du skaper viktigere enn den familien du ble født inn i.)

Jeg forsøkte å lese sakte, jeg ville ikke at boken skulle ta slutt, men jeg klarte ikke å vente med å finne ut hvordan det ville ende." Catherine O'Hara, The Flamborough Review, Canada Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Kavita føder en datter, dreper ektemannen Jasu den nyfødte. Noen år senere føder Kavita nok en datter, og trygler sin mann om å få tilbringe én natt sammen med barnet. Den natten bringer hun datteren i sikkerhet på et barnehjem. I USA vokser Asha opp hos trygge og kjærlige adoptivforeldre. Likevel trekkes hun mot sitt fødeland, og reiser til India for å finne sin bakgrunn. Historien strekker seg over 20 år, og fortelles av de to mødrene og datteren de deler. Dette er en emosjonell og eksotisk fortelling som tar deg tett på Indias kultur, mennesker, lukter og smak. "Indias datter" oversatt til 18 språk, er solgt i over 200 000 eksemplarer i Canada og har ligget på New York Times' bestselgerliste. "Et vakkert utformet mesterverk av en begavet forteller." Afrah Jamal, Daily Times, Pakistan

 Anbefaler på det sterkeste. Terningkast 6

Lillian

Stakkars deg!

Kvantefysikken sier: Alt er energi både det materielle, det emosjonelle og våre tanker. Derfor kan vi påvirke våre liv ved å forandre våre tanker. Så har du tenkt på når du sier til noen - Stakkars deg fordi du syntes synd på dem?  Er du klar over at du sender ut en energi som er lav, og ikke oppbyggende?  Jeg tror ikke mennesker tenker seg om når dem sender ut  og sier stakkars deg til andre mennesker. Det ligger som et mønster å si det når noen har vondt, men hva med å bli mer bevisst ved å tenke seg om.. Hva med å heller si. Jeg ser du har det vondt, og sender deg masse gode flow tanker :) ?  Hva tenker dere om det?ALT i livet er energi, og energi kan ikke ødelegges. Den kan bare forandres til andre former av energi. Så bli mer bevist når du sender ut energier fra deg selv.. Det er fantastisk at vi kan selv styre hvilken energi vi vil sende ut:)

Jeg husker der det ble gjort et forsøk, mange personer ble satt til å sende ut masse positive energi tanker til en person, og den som mottok kjente virkelig på følelsen avkjærlighet. Så energi har stor kraft, så vi mennesker kan godt tenkte oss om litt når vi sier noe, sender ut.

 

God energisk midt i uka , fra Lillian

Marius Lua

Det er utrolig masse man kan strikke i Marius mønster så jeg kjøpte meg like godt Marius boka:)


Her kan du bestille den: http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8282053007

Bor du i Kjøllefjord finner du den på Norkyn bok og papir, ellers andre plasser i landet, så sjekk din bokhandel om dem har den inne.. :=)

Strikket først en prøve versjon, og la like godt ut på facebook om noen ønsket en slik lue så bare å bestille.. 11 bestilliger fikk jeg, så her sitter jeg å strikker, å strikker, å strikker:)))

Prøve versjon som ikke er helt de rette farge nummrene, men noe alla..

Bruk ALFA garn når du strikker. Jeg venter på en pakke fra sandnes garn sånn at jeg kan strikke mere luer. Fikk hos en venninne garn med rett nr slik at jeg kunne starte på den første:)

Artig:)) Neste prosjekt.. Marius sokker og votter:)

Prøv du også..

Lillian

 

 

 

Bli enda brunere i solariumet:)

 

Jeg har testet ut en del solarium produkter som jeg vil fortelle litt om

Først: Vær alltid varsom når du tar solarium, og husk det er blitt 18 årsgrense for å sole seg, så dette er til dere over 18 år. Disse kremen som jeg har prøvd  er perfekte og smøre seg inn med før man tar en soltime. Kremene gir viktig fuktighet under soling, noe som beskytter huden. Kremene aktiviserer også piggmentene en del slik at solingen blir mer effektiv og gir mer farge deretter. Husk at om man er lys i huden og lett blir solbrent så bør man være litt forsiktig og ikke ta 30 minutter første gangen, men begynn med 10 minutt

Min erfaring: Jeg har prøvd ut 2 typer.. 


Dette gir en gyllen fin farge temmelig fort. Etter tredje gang merket jeg stor forskjell på de gangene jeg har tatt sol uten noe krem. Så vil du ha en gylle brun farge så er dette kremen for deg.


Denne var desitert den beste for min hud. Denne ga en veldig mørk brun farge som jeg falt for.. Det ga også resultat etter 3 gang:)

Det er også viktig å tenke sikkerhet når man velger å sole seg. Her er råd fra Statens strålevern:


Hudlegens sjekkliste for å oppdage solskader

 • Hvis du oppdager rødhet i huden er det et klart tegn på oversoling.
 • Vedvarende rødhet og flassende hud på solutsatte områder kan være tidlige tegn til solskade.
 • Sår som ikke gror skal alltid undersøkes da det kan være hudkreft.
 • Føflekker som endrer form, farge eller størrelse bør alltid undersøkes.
 • Er du usikker, bør du ta kontakt med fastlege eller hudspesialist

 

 

 

Når alt dette er sagt er det like viktig å ta vare på det indre, og ikke bare det ytre. JA jeg er en smule forfengelig, og jeg er like forfengelig på det som er på innsiden. Så vil du lese litt om det LES HER


OM du kunne tenkt deg å prøve ut disse kremene, så kan de kjøpes her: http://solariumskrem.no

God og brun om du ønsker:)

 

Lillian 

Årets slutt er også en helt ny begynnelse !VÅG MER:)

 

 

Enda et helt år har gått, og det er tid for ettertanke. Mye har skjedd i 2012, og jeg husker jeg bestemte meg at det skulle bli mitt beste år ever!!  Og vet dere.. Det ble det:)

I begynnelsen av januar i fjor tok jeg eksamen i NLPpractitioner. Nlp er for meg passion , så var mektig stolt da jeg hadde eksamen papirene i hånden,og var sertifisert. Det blir mer NLP studie på meg fra februar neste år.. Veeeldig glædings:)

For meg var 2012 et år med masse gode lærdommer fra det faglige og livets lære.  Jeg er stadig i utvikling og jeg bare elsker å lære.. Suger til meg alt av kunnskap jeg kommer over, eller dvs jeg suger til meg det som er rett for meg, og har gjerne et kritisk blikk på det som trengs. Vi skal ta til oss det vi hører klinger , og vi kan også ta til oss om det er noe som trigger. Triggere er faktisk noe i oss som en gang ble skapt, og når vi reagerer på noe som lignet det som skjedde den gang så reagerer vi..  Vi kan ikke endre fortiden og det som skjedde men vi kan faktisk endre vårt reaksjons mønster for det som kommer i framtiden pga av triggere, og en av verktøyene du kan bruke er NLP.Fantastisk ! Triggere har jeg jobbet  masse med  2012, og endret masse reaksjons mønstrer i meg selv. Vi kan faktisk ikke endre et annet menneske men kun oss selv, og det som skjer når man endrer seg selv er også at andre virker annerledes.. Det er rett og slett fordi vi sender ut en annen energi en det vi gjorde før, i grunn veldig logisk

Har det skjedd triste ting for meg i året 2012?  Ja det har det.. Min elskede hund Sara gikk bort. Hun hadde kreft i hele buken så jeg lot henne slippe. Det var veldig trist. Dere som kjenner meg og alle andre hundegale mennesker skjønner hvor mye man kan elske en hund.


( Sara i vinduet i kjent stil, R.I.P)

Det har vært mange utfordringer i livet mitt dette året, og for meg er det bare å ta tak, ikke gjemme seg bak en låvedør, men være skipper på egen skute å ha stø kurs.Noen ganger kaiet jeg for å få overblikk, andre ganger gikk skuta retninger som ikke var ment fra min side, men som det viste seg å ha en mening med , så livet byr på mange spennende ting, men jeg tror vi kan skape det meste selv..

Jeg gjorde også en gedigen endring i 2012. Hadde noen spurt meg for en tid tilbake om jeg ville flytte hjem til min hjembygd Kjøllefjord, ville jeg ha sagt.. Nei ikke tal om, det er ok å være der på besøk, men noen mer.. NEI.. men så skjer det. Jeg kjenner på at jeg ønsker endring i mitt liv. Jeg har drevet med hunder i mange år så har lyst til å gjøre noe annet. Mitt søsken barn hadde valgt å flytte til Kjøllefjord i begynnelsen av 2012, og jeg begynte faktisk å snuse litt på det jeg også, utrolig men sant.. men hva skulle jeg gjøre der?  Jeg ville gjøre noe annet en drive med hunder, så april bestemte jeg meg for rett og slett tørre å gå ut av min komfort zonen å flytte hjem og i juni er jeg på plass i Kjøllefjord. Jeg ringte så Maria som er direktør på hotellet her å spurte om hun trengte folk, og det gjorde hun..   Jeg jobbet på hotell da jeg var ung og viste at dette er noe jeg er god på.. men drømmen var å starte eget foretak så i mellomtiden kunne jeg vell jobbe på hotellet, og det har jeg gjort. Stortrives!  Neste år vil mitt foretak komme opp å gå. Glædings 
Sommeren i år var den mest tragiske noen sinne. Vi ventet å ventet på godt vær men neida sola uteble, så i august ble det en aldri så liten Kreta tur, og den lever jeg på enda.  Makan til deeeeilig ferie skal man lete lenge etter. Sola steiket over 30varme grader vær dag, og maten var bare sååå god. Hyggelig mennesker traff man også, så den lille ukes ferie ble en super fin opplevelse.


Jeg tok også Zumba Instruktør i oktober. Det er også en drøm jeg har hatt lenge, så koset meg i 2 dager i Oslo og danset ræva av meg i lag med  50 stk andre zumba frelste mennesker. Pr dags dato har vi en kjempegod zumba instruktør her i Kjøllefjord, men hun flytter så jeg blir å ta over etterpå, men jeg må si det blir med Skrekkblandet fryd da det blir som å hoppe etter Wirkola ;) men jeg tørr.. Det handler om å VÅGE.

 

Vennskap er også noe jeg setter pris på. Jeg har knyttet masse nye bånd i Kjøllefjord, og opplever menneskene her  veldig varme. Jeg føler meg rett og slett priviligert som får bli kjent med mange på nytt:) Kunne nevnt navn, men alle er med, ingen glemt.. Love you<3 Så neste år blir det flere jente kvelder med latter, god mat, og gode samtaler.. Glædings..:)

Min datter:  Det beste også i år;)  er så klart min datter.. Kristina:)  Jeg er super stolt av deg alt du klarer, og din visdom er stor.. Du kan, du våger, du er mitt hjerte <3  Elske dæ
 

Så årets siste dag er en helt ny begynnelse på neste år. 2013 vil jeg skape masse glede, latter, erfaringer, knytte bånd, være mer i en tillatelse av at andre er som dem er uten fordømmelse.

Godt nyttår fra Lillian <3

 

Sinnsykt god, og det uten sukker. Helt sant!!

 

Har fått dilla på denne desserten:)

Jeg aner ikke om den har noe navn da jeg fikk den servert hos en venninne, og siden har jeg laget den selv et par ganger.

 

Du trenger fløte, kesam, sukrin, eller tagotesse. mørk sjokolade, mandler eller bær etter som hva du foretrekker.

De to siste nevnte får du kjøpt på en helsekost butikk eller på

Du pisker så fløten, tilsetter sukrin eller tagatesse. Når fløten e ferdig pisket så blander du en en boks med kesam oppi.  Du tar så en mørk sjokolade 70%  som du hakker opp i små biter, og rører inn i desserten. Strø så på mandler som du ser på bildet her, eller legg i bær du selv ønsker..   mmm Smaker godt!

 

Lillian

Klarer du å tilgi?

Tilgivelse er et av de sterkeste og mest vanskelige begreper vi har, ikke minst er det et av våre mest misforståtte konsepter. Noen tror at å tilgi er å godta den urett som er begått, å bagatellisere det alvor som ligger i ugjerningen. Det er helt feil. Å tilgi er aldri å akseptere en handling, og frata den andre ansvar. Å tilgi er heller ikke først og fremst noe man gjør for den andre; men heller noe man gjør for seg selv. Dermed vil jeg faktisk hevde at jo mer alvorlig det hva du har opplevd er; jo mer nødvendig kan det noen ganger bli for deg å tilgi for å kunne leve videre og forsone deg selv med hva som har skjedd deg. Tilgivelsen er nemlig nøkkelen til helbredelsen fra de skader som ligger i din fortid. Tenk bare på Nelson Mandela som mistet halve livet uforskyldt i et fengsel. I en verden med så mye fokus på vold og hevn, valgte han og ikke forfølge de som hadde rammet han. Han tilgav, og jeg tror han i så henseende må være et av våre største forbilder.

Teksten er hentet fra bloggen til Kristin Spitzogle. Den var sååå bra at jeg tok deler av den her, og resten kan du lese her"Tilgivelse; det er å sette en fange fri, for så å innse at fangen var deg selv" (Lewis B. Smedes)

 Viste du at hver gang vi tilgir bringer vi litt mer kjærlighet inn i verden <3

 Lillian

Positiv = Snillisme? USANT

 

Mange mennesker tror man er super snill fordi man velger å tenke positiv.. Ja jeg er snill, men jeg driver ikke med snillisme..
Hva er å være snill? er man bare snill hele tiden?..

Vi mennesker vil jo gjerne være snille, men ikke så snill at man går over sitt eget lik omentrent.. Hva skjer om man ikke er snill? Er man slem da?.?  finnes det noe annet en ordet slem? Kan man være noe i mellom?  isåfall hva?  Min oppskrift er å respektere seg selv, og du får respekt tilbake:)

 

Jeg prøver så godt jeg kan å respektere andre menneskers valg og jeg gir en aksept til at andre mennesker tenker annerledes en meg, og vet vi er MER en bare en mening:)

Jeg velger å ha fokus på det positive på en god måte, og gir andre aksept til å leve sitt liv i klaging om dem ønsker det. Dette betyr ikke at jeg syntes det er ok, men det er faktisk ikke mine følelser, så dem som klager og syter for lov til det for min del:) Jeg tar ansvar for mine følelser, og andre for sitt..

Jeg elsker å hjelpe mine venner, familie, og min elskede datter.. Jeg stiller opp der jeg kan men kan si NEI, uten å få dårlig samvittighet.. dette fordi jeg verdsetter meg selv så mye å kjenner mine grenser. Jeg er også flink til å ta i mot hjelp.. Akkurat her er det mange som sliter.. Vi vil hjelpe, men hvorfor har mange så vanskeligheter med å spørre om hjelp?

Blir du sint du Lillian, spør noen..?  Tja men veldig sjelden.. Jeg har vært såååå sint, skuffet, rasende, fortvilet i mitt liv, at det finnes ikke mye igjen av dette nå..( har jobbet meg gjennom masse triggere, og kommet ut HEL på andre siden)  faktisk har jeg lite å være sint for.. Om noen skulle skade min datter ville nok en vill Løve tatt bolig i meg.. men ellers skal det mye til..  Jeg lever i harmoni med meg selv, og har det veldig bra.. Kan man ha det sååå bra hele tiden spør folk..?  Ja det kan jeg fordi jeg velger det slik.. dette betyr ikke at jeg kan være litt trist, alvorlig, filosofisk osv.. men det varer veldig kort.. I går kveld så var jeg faktisk litt trist fordi jeg tenkte på hunden min som døde 2. august i år, og jeg tenkte hvor merkelig det var at akkurat da skjedde det noe veldig positivt på et annet plan så jeg kom letter gjennom sorgen. Jeg filosoferte da over om dette var sendt til meg slik at jeg skulle ta hennes død lettere.. Jeg elsket den hunden, så for meg var døden noe jeg grudde meg til, men pga av den positive hendelsen i mitt liv, ble sorgen lettere å bære.. Tilfeldigheter i livet?  Tror ikke det.. :) 

Definisjon på snillisme

Er en person som alltid sier JA, føler kun glede over å få hjelpe andre, men ser ikke sine egne behov.. Er gjerne et offer i sitt eget liv. Eks Jeg gjorde ALT for henne, og hva får jeg igjen?  Ingenting.. (så er hun/han snurt).. Da har som regel en veldig snill person selv tilbudt seg å hjelpe, og forventer litt igjen... Det er som å betale renter på en regning som  ikke er sendt ut. En som lever etter snillismen ofrer seg for alle, og blir som regel ikke respektert til snillismens store fortvilelse.. Hvorfor er det slik?  Om du IKKE kan respektere deg selv, hvordan kan andre det?  Det du sender ut, kommer tilbake.. Ser du den?

Så konklusjon.. Jeg velger å LEVEPOSTIVT, men har meningers mot, og setter klarer grenser.. Jeg elsker livet og ser bare muligheter.. Jeg har stor respekt for meg selv ergo blir jeg også respektert.. Jeg gir respekt til andre mennesker uansett om dem har helt omvendt mening en meg.. Det er ikke mitt, ergo går det helt fint.. Når du slutter å ta ting personlig blir du heller ikke fornærmet.. Se sak, ikke person. Det blir alt sååååå mye enklere, Oppi alt dette kan jeg også gjøre feil.. men jeg har sluttet å kalle det feil, men bruker ordet lærdom istedefor:) For vært feilsteg så tar vi lærdom av det:)

Ha en super flott uke fra meg som velger å LEVE I nuet, og i gleden

Lillian, the happy one <3

 

Å misunne andre mennesker!

Har du kjent på følelsen av å misunne? Hvorfor misunner mennesker hverandre?  Er det også vanskelig å unne andre suksess?  Hvorfor det tror du?

Så hva kommer misunnelse av og hvordan bli kvitt den?

Jeg tror misunnelse kommer av at mennesker ikke verdsetter seg selv, og dermed sammenlikner sine svake sider med andres sterke sider. Misunnelse tar en person lengre og lengre vekk fra lykke, kjærlighet, trygghet og seg selv, det er en sykdom som kun kan behandles av den som lider av det, men frykt ikke, kuren er veldig enkel... 

Så hva er løsningen?
Det er flere løsninger for å bli kvitt og å overvinne misunnelse på, det beste er å gjøre dem alle.  
For deg som nærer misunnelse til andre:
Skriv ned hva du er takknemmelig for i livet og repeter dette for deg selv hver dag. Dette vil gi deg nytt fokus, håp og glede i livet.

Sett den nye mål som strekker deg litt og som åpner dine horisonter. . Lær deg å visualisere dine mål på riktig måte!

Start med aktivitet, få i gang hjulene i retning av et mål, ikke utsett

Slutt å se over på naboen for å sammenlikne, det er kun deg selv du bør se på og endre på.

Det hele bunner ut i å endre negative vanemønstre og bytte dem ut med noe bedre.

SELV bruker jeg LOT FOR Å oppnå suksess.. Det kan du også gjøre:)  Men det første du kan gjøre om du ønsker er å starte med tanketrening

http://www.levelivet.org/tanketrening.htm

Lære mer om LOT.. les her  http://www.lillianaikio.net/lot.htm

Deler av teksten er hentet HER (  DER KA DU LESE MER OM DU ØNSKER VITE MER OM EMNET)

For deg som har vært eller er i skuddet for misunnelse fra andre: HANDLING!! Du kan ikke la noen andre ødelegge ditt momentum, for all del ikke la noen annen påvirkning ta fra deg gløden i hverdagen og øye på ditt mål.


Lillian:) happy one..

Å LEVE LIVET POSITIVT ER EN BEFRIELSE.. En lykke uten sidestykke.. Det å unne andre suksess ga meg suksess.. slik virker loven om tiltrekning.. LOT <3

Deler av teksten er hentet HER (  DER KA DU LESE MER OM DU ØNSKER VITE MER OM EMNET)

Spis sjokolademuffins uten å legge på deg:)

Pappa har bursdag i dag.. Hele 67 år, og pensjonist, men sprek som få.. Ikke rart han som har drevet med sport, og spist sunt.. Så da ble det så klart en sunn variant av muffins til han:))) 

En god og sunn variant av sjokolademuffins med blåbær.. smaker godt:))  og det beste er at man kan ete massevis uten å tenke på linjene..OPPSKRIFT

100 g malte hasselnøtter

100 g malte valnøtter

80 g smeltet smør

80 - 100 g mørk sjokolade (gjerne 86 %)

1/2 dl sukrin

frøene fra en vaniljestang (eller tilsvarende vaniljeekstrakt )

3 store egg (eller 4 små)

1 toppet ts bakepulver

Jeg hadde enda litt melk oppi:)

 

GRATISS MED dagen Pappa:))  Her er han 49 år... Oslo Maraton 1994
Lillian

 

Endelig litt sommervarme her i nord:)

I dag våknet jeg kjempe tidlig,( kl. 06 30) og bygda badet i sol.. Utrolig vakkert:)  Godt med litt varme til frosne Finnmarkinger:)

På kaia i Kjøllefjord, FOLDAL BRUKET.. Der det er søndags kafe:) 

Foldal bruket.. LES MER HER    ( foto: Liv Jorun Lauritsen)MEG På kafe i god været:)Der traff jeg Michael, og hans vakre tilkommende hustru Maren:)

Min vakre hjemmbygd Kjøllefjord  ( foto: Raymond Amundsen)

Goood søndag:)  FrA Lillian

Den mest inspirerende video snutten ever!! :)

You can do it!!  for denne hææærlige presentasjon.. Dette er helt meg:) ♥ og jeg deler denne til alle som tro AT ALT ER MULIG!! :)) GO FOR IT PEOPLE:)) Love this..
 

Gooood tirsdag fra Lillian:)))

Nå skal du høre siste nytt!! om å sladder og rykter...

 

Å  sladre, eller snakke om andre forekommer over alt i Norges land, men det er mer tydelig på småplasser en det er i store byer. Vi mennesker er opptatt av hva naboen gjør og vil liker å følge med hva som skjer..                                              (Illustrasjons foto)

 

Hvorfor sladrer vi? Hvilken behov er det vi prøver å dekke?  Og finnes det både gode og dårlige måter å bry seg?

Jeg tror mennesker snakker om andre fordi dem bryr seg.. Mange tror at sladder er ondskap, og bare er ute etter å skade. Jo da de finnes også men mesteparten sladrer vi/prater om andre fordi vi er nysgjerrige. Det trenger ikke nødvendigvis være fordi vi vil noen ondt, men rett og slett fordi man vil vite hva som skjer i den bygda man bor.. Man vil holde seg oppdatert. Hvem er i lag, hvem er skilt, hvem er gravid og hvem dro med han med i natt?  Masse av dette trenger vi strengt tatt ikke vite, eller bry oss med.. Har vi ikke nok med oss selv? Tja.. Det er et slags fellesskap å dele hva som skjer i bygda, og gjør vi det uten å skade, men kun for å vite så er det intet galt med det, men sladrer man for å skade (å enda legger litt på) tror jeg det bunner i sin egen usikkerhet.. Man vil føle seg viktig i et lite øyeblikk, og forteller kanskje med skadefryd når det går andre dårlig.. Akkurat den biten har jeg aldri skjønt.. Hvorfor ønske noe vondt?  Det kan jo være at man har følt seg urettferdig behandlet av noen, og fryder seg når det går dårlig med den person, men hva gir det deg?  Blir du noe bedre menneske?  Føler du deg bedre?  Vedvarer den følelsen? Om NEI, så hvorfor gjør du det?  og Ja, hvor lenge varer det?  ikke lenge, og det er ikke med på å bygge deg opp som menneske, men heller det motsatte..

Uansett sladder er ikke til å komme bort fra, og i sær når man bor i en liten bygd. Selv har jeg en tendens til å bli veldig overasket over at par har gått fra hverandre, så viser det seg at det er mange måneder siden det skjedde.. Har ikke fått det med meg, fordi jeg rett og slett har nok fokus på mitt eget liv, men så klart hender det jeg hører hva folk sier, men tenker ikke så mye over det en at jaja det som skjer i dems liv er ikke min sak..  Det hender også at en liten historie blir til fem høns som det så pent heter, men det vet mennesker, så hvorfor TRO på alt?  Ta alt med en klype salt når du hører et rykte, og selv om du hører det fra en person du stoler på... Fordi den person du stoler på kan velge å ikke dele hele sannheten, kanskje bare 1/3...  ser du den?

Er du derimot sikker på deg selv, og vet hvem du er så ligger det intet behov for å sladre for å skade.. Slik jeg ser det er det såre følelser inni bilde når noen velger å gå så langt som å snakke nedsettende om noen på en ond måte.. Mange ganger har de som lager dette dramaet så mye sår selv, at den eneste måten er å såre tilbake. Det hjelper ikke, og det bygger ikke relasjoner men det gir en bi smak i munnen som i grunn ikke er verdt det.. Hvorfor fortsetter mennesker med det igjen og igjen...?  Jeg tror den dagen du klarer å heale dine indre sår vil du ikke ha behov for å spre edder og galle rundt omkring seg, men heller se godheten i alle mennesker...

 

Jeg vil komme med et eks: To mennesker går fra hverandre, som til stadig skjer. De har kan hende vokst fra hverandre, eller det er andre grunner som vi  andre ikke noe med. Det som skjer da er at disse to er gode venner fordi dem har et barn i lag.. så dem samarbeider godt, og det hender til og med dem går ut i lag.. Så er kvelden omme å dem går hjem, vær til sitt, men før dem går vær til sitt er det noen som har sett dem.. Det de ser er kvinnen som går i lag med en mann, en yngre mann.. åååhh i alle dager, hvem er det hun har rotet seg i lag med?  Tenker de som ser.. Men de hadde ikke sett godt nok, for om de hadde det ville de ha sett at det var hennes eks mann som hun faktisk er god venn med.. 

Så konklusjonen min blir da at vanlig prat hva som skjer er faktisk sunt i en bygd fordi man bryr seg, men ondt sladder skaper ikke godhet for verken den som blir truffet eller den som velger å sladre på den måten..

Så neste gang du hører et rykte, så tenke deg om både en og to ganger , selv om det kommer fra en du stoler på:)

 

 

Like barn leker best!! eller?

Vi hører ofte at ulikeheter tiltrekker, men i lengden er det like barn som leker best over tid.. Er det sånn? stemmer dette? Hva tror du?

Fra boken LOVEN OM TILTREKNING , eller likt tiltrekker like har jeg funnet denne teksten..  noe å grunne litt på:)

Er det slik at - Like ting tiltrekker hverandre, - eller at - Motsetninger tiltrekker hverandre?

Jerry:
Det er et utsagn som ikke synes å passe inn i det vi har hørt fra dere. Det gjelder utsagnet - Motsetninger tiltrekker hverandre.

Det virker annerledes enn det dere lærer oss, som er at - Like ting tiltrekker hverandre- Det virker for eksempel som at motsetninger faktisk tiltrekker hverandre.
En utadvendt mann gifter seg med en sjenert kvinne, eller en utadvendt kvinne blir tiltrukket av en sjenert mann?

Abraham:
Alt du ser, og alt du kjenner til, sender ut svingningsmessige signaler. De signalene må samsvare før det kan oppstå noen tiltrekning.

Så selv i en situasjon der det virker som om folk er forskjellige, må det være en dominerende bakgrunn av samsvarende svingninger for at de skal kunne være sammen.
Slik er loven.

I alle mennesker er det svingninger av det som er ønsket, og svingninger av mangelen på det som er ønsket. Alt som kommer inn i opplevelsen deres, samsvarer alltid med de svingningene som er dominerende?Uten unntak.

La oss innføre ordet harmoni.
Når to mennesker er nøyaktig like, kan ikke intensjonene deres bli oppfylt.
Med andre ord, en som ønsker å selge, har ikke stort utbytte av å tiltrekke seg en annen selger. Men når han tiltrekker seg en kjøper, oppstår det harmoni.

Den sjenerte mannen tiltrekker seg en utadvendt kvinne fordi intensjonen hans er å bli mer utadvendt. Så han tiltrekker seg egentlig subjektet for intensjonen sin.
En magnetisert stekepanne som er laget av jern, vil tiltrekke seg en annen gjenstand som er laget av jern ( det vil si en bolt , eller spiker eller en annen jernpanne ) den vil ikke tiltrekke seg en stekepanne som er laget av kobber eller aluminium.

Når du stiller radioen på frekvens FM 97,7, kan du ikke plukke opp signaler fra AM 630 som blir kringkastet fra en radiosender. De frekvensene må være samstemte.

Det finnes ingen svingningsmessige bevis noe sted i universet som støtter tanken om at motsetninger tiltrekker hverandre.

Så det som kan virke motsetninger kan være likeheter?  man svinger på samme frekvens..

Jeg elsker LOT.. :)  Og har stor tro på at det er slik det fungere.. Jeg har skapt mange ting med å bruke den.. jeg har også skapt motsatt..

Så hva tror dere?

Lillian

Amatøraften i Lakselv, mye brae artister:)

 Det var en fryd å atter en gang få overvære amatøraften i Lakselv.. Så mange utrolig flinke artister vi har i denne bygda:) Jeg solgte billetter som vanlig... og kvelden ble godt besøkt.

Det begynte med en ung mann som spilte på et instrument jeg aldri før har sett, og han sang på sitt eget språk.. tror det var persisk, uansett utrolig vakkert, og jeg ble truffet rett i hjertet som om jeg kunne kjenne igjen musikken fra en eller annet plass ( mulig reinkarnasjon , siden jeg tror på det)

 

                                            (M.Dawod Nazari)


Neste som sang var Katja Hoven. Hun har en helt nydelig stemme som gir meg gåshud på armene:))  skikkelig flink jente
Så fikk vi høre en utrolig dyktig ung gutt som rappet om følelser.. Jækla bra og modig gjort Alisher Zakharov  , 12 point


Hør han her:)Lærer  bandet fra Lakselv videregående stilte opp, og førr en stemme Hege hadde.. Må oppleves:)


TARA!! Henne hadde jeg virkelig ventet på... Snakk om å ha stemme altså!!  virkelig

Henne kommer til å nå langt garantert.. Hun er enda bare 15 , men førr en stemme..


TARA live..Karl Øystein Band, heavyrock.. Bra trøkk når dem sto på scenen..Børges Bluesband med god musikk som publikum satte pris på:)


Så var det dags for Lisas band.. Lisa synter vakker og hun skaper rom for veldig gode stemninger:)


Det hele avsluttes med Daniel Rasmussen Band:)Lisse og meg.. Vi som solgte biletter:)  Koset oss stort..  sees til neste gang:)

Lillian

Hun liker ikke andres barn, so what?

 

Jeg har venninne som faktisk ikke er så gla i andre barn.. Og mennesker reagerer med avsky.. Hvorfor det?  Hun har barn selv og er så klart glad i sine egne barn, men må man være gla i barn generelt?  MÅ alle det?  Er det som å banne i kirken at man ikke liker andres barn?  Om man ikke liker hunder er det ok, eller dyr generelt.. men unger skal man liksom være gla i uansett?  Hvem sier det?  verden? normene?  Kan man ikke være slik man er?  Å leve i en tillatelse av andre mennesker betyr å godta dem som dem er, men det virker som om de fleste mennesker ikke godtar deler av andre mennesker.. Husk vi er MER en bare EN MENING.. Hun jeg kjenner er et utrolig flott menneske på mange plan.. Hun er kjerringa mot strømmen og følger sitt eget hjerte, men det skal vi vist ikke gjøre.. Mennesker bør følge lover og normer ellers er du rapa galen.. Vi skal være sauer hele gjengen da er det ok... Jeg personlig liker mennesker som er fargerike og annerledes som tørr å gå ut av boksen å være den dem er.. Det er modig og beundringsverdig..

Så har vi dem som velger bort barn i livet sitt. Dem får stadig høre at dette IKKE er akseptabelt.. Hvorfor det?  Det må jo være noe gærnt med dem siden dem ikke ønsker barn??  Eller?
Må man leve i en A4 boks for å ikke få reaksjoner?  Vel, jeg syntes alle og en vær må få lov å ta egne valg uten at vi skal dirigere og bestemme hvordan andre skal føle seg eller hvordan andre skal være.. Husk vi lever alle i vær vår virkelighet med de normer og tanker etter den foresetningen vi er oppvokst med, og akkurat der kan vi selv gjøre en endring. Noen sier Det har alltid vært slik, og det vil alltid bli sli.. Ja om du tror det så er det akkurat det du får, men om du tror at ALT ER MULIG, og du kan endre deg så kan du det.. La andre mennesker få lov å være som dem er uten å dømme.. Er det vanskelig?  Jo mer mennesket dømmer en annen, jo mer fordømmende er det menneske til seg selv..

Jeg er stolt av å ha så mange venner som er forskjellige, og tørr å være det dem er.. Det å gå mot strømmen krever mot og styrke.. I mitt liv er det så mange som har turt akkurat dette så jeg føler meg privilegert som kjenner så mange fargerike mennesker..

Hva syntes du?  Er det ok å ikke like andres barn i dine øyner, og hva med dem som velger barn bort.

 Lillian

 

På teater med Kaaven, mannen som stoppet hurtigruta! Å ja, han var tilstede...

Jeg har vært på teater her i Lakselv, og det var magi fra begynnelse til slutt.. Historier om nordens mest kjente noaidi, Johan Martin Kaaven.
Det er teatergruppa Dramatika som urfremfører historier Kaaven, som levde fra 1835 til 1918. Han levde og virket i Porsanger, i Finnmark. Stykket er basert på Richard Berghs folkeminneinnsamlinger og Edith Flåtens bok om mannen.

Johan Kaaven var berømt og fryktet for sine kunnskaper om åndemaning, ganning og svartekunster. Han var også en dyktig menneske helbreder og sannsiger med inngående kjennskap til de supranormale kreftene i tilværelsen. Dette skriver wikipedia om Kaaven.

Han er omtalt som Norges største mirakelmenn. Kaaven mottok mange pasienter på eiendommen sin i Indre-Billefjord. han tok trolldom fra folk som var pågannet dauingeånder. Hvis de ønsket det, sendte han gandene tilbake på opphavsmennene. Kilde: http://www.nrk.no/kanal/nrk_sapmi/1.8152610


Meg i pausen, sååå fornøyd atte..

Helt framme var det satt fram en VIP stol for Kaaven, og sannelig kom han:)  Da forestillingen startet så fløye det en energi over salen, og hårene på armene mine reiste seg.. hele  meg ble iskald.. dette varte bare et øyeblikk, så hadde han satt seg:) Foto: Nordnorsk Forlag


Fra nrk Oddasat.. trykk på bilde å se klipp.. kjør 10 minutter ut i sendingen å se:)

Alle som ikke var der i dag fredag 25 mai, får en ny sjanse i morgen klokken 19.. GÅ Å SE:) du vil ikke andre:)) Meget dyktige skuespillere...

LES MER HER

Blogg topp 10 liste

Det finnes utrolig mange flotte gode blogger der ute som jeg følger. Her får dere et utvalg....

Jeg setter veldig pris på blogger der medmenneskelighet er i fokus, og der man utvikler seg som menneske.. Jeg liker også så klart trenings blogger der jeg kan få tisp og råd ang trening, og spesielt kosthold.. Foto er noe jeg selv liker, så har tatt med en jente som er super dyktig på å ta bilder..

Her er mine TOPP 10 :)  uavhengig av plassering

Linda er et råskinn av et kvinne menneske.. Makan til energi bombe skal man lete lenge etter.. Ta en titt

Barbro tar oss med på dypet av menneskesinnet og sprer glede .. Anbefaler denne bloggen..

 

Elisabeth tar utrolig flotte bilder du ikke kan gå glipp av.. Ta en titt:)

Her er en ung jente jeg virkelig har sansen for.. Mia er sprek og målbevist..

Lovely Liller har masse bra mat tisp:)  Her finner du det meste i en blogg..

Mariann skriver utrolig godt, og denne bloggen anbefaler jeg:)Å leve bevisst  er det aller viktigste i livet.. Les her

Dette virker som en eventyr blogg, men alt er selvopplevd og denne jenta er

spesiell og anderledes.. altså et X3 menneske.. Me like:)

Liker du å strikke?  da skal du ta en titt her inne. Venke er kjempeflink på det:)

Her har vi en villmarksblogg utenom det vanlige.. En utrolig tøff og modig jente

Ta EN TITT, og bli imponert:)
 

God lesing, og god helg fra Lillian
Overraskelses party ! I bilderStolthet følelse! :)

17. mai nasjonaldagen for Norge.. :))  Det er lenge siden jeg har vært ute å feiret, Ikke fordi jeg ikke vil, men har alltid hatt en donge med hunder, og har valgt å dra langt til skogs.. Dattra er voksen så hadde heller ingen barn jeg kunne bruke som en unskyldning.. Men i dag fikk jeg lyst til å feire dagen kun for min egen del...

Jeg spiste masse kaker, godiser og middag ute.. fikk med meg russetalen, og talen fra ordføreren.. Det ble også synget JA VI ELSKER.. Det er en egen følelse rundt den sangen.. Man blir liksom litt rakere i ryggen og stolhetsfølelsen vokser :)) Gla jeg er norsk, og får oppleve denne patriot følelsen..


 Goood 17 mai fra Lillian

 

Spise mindre uten å sulte.. gå ned noen kilo

Er det mulig å spise mindre uten å sulte?  JEPP:)   Det finnes en enkelt ( tung ) måte å gjøre dette på.. Enkelt fordi  når du er avvendt så avtar sult følelsen automatisk. Hva snakker jeg om? Jo det som vi mennesker er sykt avhengig av og som skaper bulder i humøret, ublanse i blodsukeret, og ikke minst er vi hele tiden på sugen etter noe godt.. nemmelig SUKKER!  Det tar ca 3 uker å avenne en vane, og mange vil nok si at - Jeg klarer ALDRI å slutte med sukker fordi det er som narkotikum.. Ja det stemmer. Det er som narkotika, men med en sterk vilje , selvdisiplin og ønske om å endre sitt liv så er dette mulig.. 

Du tror nå at du aldri får koset deg mer fordi det er så mye sukker i alt.. Vell da har jeg en super god nyhet..  Du kan lage masse gode desserter uten  sukker..  Se her:   sjoko brownie og masse annet godt... http://lenadesign.net/lavkarbo/lenas-deilige-brownies

Første uka:  Suget er sterkt, men med vilje så har du begynt på din vei...  Kjøp sukrin, pisk krem, ha i bær eller banana.. det demper litt av suget. Spis druer eller annet frukt.

Første uka Lørdag: Unn deg litt godis med sukker, dette får å ikke gjøre en gedigen sprekk...

Andre uka: Nå begynner du å merke den første endringen. Du tenker litt mindre på suget etter sukker.. Viljen din kan kjennes svakere, og skulle det skje at du sprekker på en sjokolade så ikke døm deg selv. Det er når vi begynner å dømme oss selv at vi gir f... og sprekken er et faktum.. Vi gir opp, og føler oss dårlig.. Da er trixet her å ikke dømme seg selv, men tenke at du bare er et menneske som faktisk gjorde en ørligen sprekk, pytt pytt det kan skje, så forsetter jeg like sterkt i morgen.. ok? greier du det?

Andre uka Lørdag:  kos deg med litt godis om du føler for det, eller begynn å let etter oppskrifter på nett der du selv kan lage godis uten sukker

Tredje uka: Suget begynner å slippe helt taket, og du kjenner deg mye bedre i humøret..   I slutten av uken skal suget ha sluppet helt taket, og det som nå skjer er at du faktisk ikke spsier så mye annet mat heller.. Dvs du spiser, men suget etter noe hele tiden å fylle magen er borte, dermed vil du spise automatisk mindre mat..  På denne måten går du ned i vekt uten å gjøre annet en å ha sluttet med sukker..


Send meg gjerne mail å fortell hvordan det går, og spør meg om tips...
Lillian

I am back!!! :)

Hei alle... Har hatt en 5 månders pause fra bloggen.. Jeg har mange ganger vurdert å bare slette den, men ble stopppet av meg selv da jeg tenkte at masse jeg har skrevet kunne komme noen til gode, pluss at jeg mulig ville begynne å blogge igjen, og jeg valgte det i dag... Har tenkt på det noen dager, og Her I am;)

Da jeg sluttet å trene som før ( pga av det skadete kneet) så ble jeg litt slapp ang kostholdet også.. Ikke så veldig ille, men ille nok til at jeg har lagt på meg 5 kilo... Jeg har vært på MR røgten, og har fått ny time den 13 april, og der får jeg endelig vite om det blir opprasjon...  Jeg trives overhode ikke med å ha for mange kilo på kroppen, som også i tillegg legger seg mest rundt magen... Så nu har jeg bestemt meg for at selv om keet er vondt så skal jeg sykle ( trøkker med den ene foten mest)  og rocekringen kan jeg jo bruke..  Så skal kostholde helt på plas igjen:)))  Den beste måten å virkelig få dette til er å skrive det offentlig.. DA MÅ MAN LIKSOM:)) Det man skriver blir på en måte en kontrakt med seg selv som alle kan lese, og det bør holdes.. og det også noe jeg er flink på:))

 

Så i dag hadde jeg 20 minutter på ergometersykkelen, og 1000 runder med rockering...

I morgen blir det laging av hjemmelaget knekkebrød.. kjøpe sukkerfri syltetøy:)  og planlegge gode desserter med sukrin isteden for sukker...Lillian :)))

 

Legger ned bloggen

Denne bloggen har oppnådd det som var målet da jeg startet.  Meningen var å slette den, men tenker at andre kan ha nytte av de ord jeg har skrevet.Heeey så lenge fra Lillian

 

Sååå Gøy på landet en søndag:))) fra den kuleste bygda Kjøllefjord

Jeg bare elsker søndager.. Den dagen er skikkelig sofa og avslappings dag, så er det reprisen av Gøy på landet. Serien som går hele uka, men som jeg ikke rekker å se fordi da er det treningstid.. Da er søndagene en grei dag til å ligge på sofa med strikke tøyet og tven:)

 Sverre, Steve og Steffan 3 kjekke representanter fra mi hjemmbygd

Gøy på landet har denne uken vært i min hjemmbygd KJØLLEFJORD 

Jeg må jo bare innrømme en smule at jeg er stolt av bygda mi.. og ikke minst for en flott ordfører Kjøllefjord har.. Hun er utrolig positiv og gjør en super jobb.. Nesten jeg fikk lyst til å flytte hjem igjen, men bare nesten.. hehe 

Stine, ordføreren i bygda,.. Vakker, smart og positiv:)

Bygda ble framstilt utrolig bra.. STOLT AV DOKKER:)))

Nå har jeg hørt at de 3 damene som hoppet av ikke ble der likevell.. men med en sånn reklame for bygda kan jeg ikke tro annet en at disse gutta må ha fått nok friere i ettertid? 

 En snutt fra Kjøllefjord:)

Så damer.... KOM oppover.. Her er flere ungkarer som ikke ble med på tv.. så det er bare å søke seg jobb, og flytt!!  :)))    Forresten så dere hun unge jenta som søkte etter en mann til moren sin..? Vel, den gale mora finner du her:   http://www.lindapersen.no/   fniiis Linda, måtte bare:)

Hei hå fra Lillian , en søndags ettermidag:)  Jeg skal hjem til jul.. sees:=))

 

Pippi power !! :) Løp og kjøp..


 

Pippi Power læsta:)   eler Regnbue læsta.. ?Selger lange læsta til rett under kneet... for kr 400 ,-  Ta kontakt mail aikio68@gmail.com

Strikker også til barn.. lange læsta Pippi eller regnbue 250,- under str 36-

Lillian

 

Prøv ut produkter gratis, så anbefal for dine venner

Jeg er blitt en buzzador:)

Hva er så dette da?

Buzzador er det ledende selskapet i Norden innen Word of Mouth marketing og Social Media marketing.

Våre 250 000 medlemmer (Buzzadorer) er nysgjerrige personer som prøver produkter og tjenester. Buzzadoren sprer sine ærlige meninger til venner og kjente - både online og offline.

Siden 2005 hjelper vi bedrifter i de fleste bransjer i Norden. Noen av kundene våre er Procter & Gamble, Nestlé, Johnson & Johnson og Unilever.  Kilde: http://www.buzzador.com/


( Noen kampanjer som går for tiden og som du kan prøve ut)

Ord fra meg::

Akkurat nå for tiden så venter jeg på å få tilsendt en del dvd filmer som jeg får se på, så buzze.. altså anbefale videre. Filmene kommer i posten, og jeg kan i fred og ro hjemme se filmen hjemme, og sende den tilbake i et brev som er frankerte med porto fra LOVEFILM

 

Kunne du tenkt deg å bli en buzzador så gå inn her:

Hvem kan være en buzzador?  ALLE KAN VÆRE DET.. Det er masse produkter der ute som trenges test personer til, og de passer i alle aldersgrupper..

Lillian A

 

 

 

Får du i deg nok søvn? og hvor viktig er egentlig søvn?

For å kunne fungere opptimalt i topp lokket, og kroppslig må vi ha nok søvn. Uten nok søvn fungere kroppen bare på halv maskin..

Holder humøret oppe  Søvn og humør henger også uløselig sammen, viser flere studier. Hvis du ikke sover nok, vil du på lengre sikt garantert komme i dårlig humør. Ikke bare gir for lite søvn kortere lunte − man blir også betydelig mer nærtagende, sur og tverr., og man klarer ikke å yte max på trening, eller noen klarer ikke å tenke på trening fordi energi nivået er så lavt.

Jeg tror mange ikke er klar over hvor viktig det er med søvn. Når mennesker spør meg- Lillian hvordan klarer du å ha et så høyt energi nivå.? - Jeg SOVER nok:)  Det er et helt enkelt og ærlig svar.. Jeg er meg bevisst på at søvn er viktig for at jeg skal fungere opptimalt.

Vi sover nesten en tredjedel av livet og tar søvnen som en selvfølge. Men når det kommer til stykket, er det de færreste som vet hva søvnen gjør med kroppen vår.


(illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)

Søvn lagrer opplysninger i hukommelsen

Søvn er også helt avgjørende for oppbygningen av hjernen − spesielt den delen av søvnen hvor vi drømmer, fordi den er med på å lagre begivenheter i hukommelsen.

Under den såkalte REM-søvnen spiller vi en film som er med på å dirigere de forskjellige opplysningene til de riktige stedene i hjernen. Uten tilstrekkelig med søvn blir opplysningene ikke lagret skikkelig, og vi vil derfor også ha større problemer med å kunne huske ting vi tidligere har opplevd. Søvnmangelen resulterte i hormonprofiler som svarte til de som er typiske for svært gamle mennesker eller mennesker som lider av depresjon.

Så greier dere å se viktigheten av å sove nok? 

 • Hode fungere
 • kroppen yter mer
 • Man blir mer balansert
 • Humøret blir bedre:)))) 

Så finnes det en grunn til å IKKE SOVE nok?

Får du nok søvn? om NEI, hva kan du gjøre med det?  om JA, flink:)


Lillian, energi bunten:)))  and I love it.. <3  og en av grunnene er JEG FÅR NOK SØVN:)

Gjør du?

( deler av teksten er hentet herifra: http://www.forskning.no/artikler/2009/mars/214530)

Deeeilige søndag:) Hva bruker du din søndag til?

Jeg elsker søndager:)  Det er den beste dagen i uka.. Ikke noe stress, bare rolig tempo i heimen... og litt tur med hundene:)  For meg er det en egen ro med søndager..   Bruker dagen til å slappe av mer en vanlig:) Eneste dagen i uka jeg ikke gidder smøre meg inn med sminke:)  deilig for huden å ha litt fri:)

Ellers leser jeg masse, og i dag  holder jeg på med  boken - Fra frosk til prins, En NLP bok . NLP  ble startet av John Grinder, en språklig professor, og Richard Bandler, en matematiker, ved University of California i Santa Cruz... Jeg elsker NLP:) og kan ikKE få nok av det...  Så snart klar for studier innen dette feltet.. Kommer en egen blogg om det:)

Jeg er en lesehest:)  så selv om jeg leser mye på senga ellers, så er søndag en lesedag litt mer en vanlig:)
Hva bruker du din søndag til?
Lillian

Magiske øyeblikk i bilder:)

Bilder gir oss magiske øyeblikk..2 Trøtte valper:)Enda en måte å sovne på..:)Spontan latter, og en fotograf i øyeblikket:)To i en <3


Ser du det jeg ser?


Beskjed til meg selv, hehe


Har du noen magiske øyeblikk i ord i fortelle?


 

Trenger vi egentlig mannfolk når vi har en sånn her?

Dette er greier altså damer...  Ka dok mein? for å si det på dialekt.. :)))

Ikke bare er borren rosa, men det fulgte med de kule brillene.. rosa så klart, hehe 


Lyst på?

Jeg bestilte min på http://www.netthandelen.no/

Gjett at jeg skal klare meg selv :))))

Lillian

Film anbefaling, Saras nøkkel

Jeg har akkurat sett filmen - Saras nøkkel.. Ambefaler den varmt:)

Den amerikanske journalisten Julia Jarmond bor i Frankrike og arbeider med en sak om jødearrestasjonen som fant sted i Paris i 1942. Med mann, barn og spennende jobb kan hennes livssituasjon virke svært så tilfredsstillende. Men så får hun en uventet dog gledelig nyhet. Hun er gravid.

Dessverre er ikke hennes mann spesielt fristet til en tilværelse med skrik og bleieskift. Mens Julia strides om hva hun skal gjøre kommer hun nærmere og nærmere sannheten om skjebnen til Sara; en ung jødisk jente som ble tatt til fange sammen med sin familie.

 Selv om historien med Sarah er fiksjon, er rammen rundt basert på virkelige hendelser. Tusenvis av jøder ble stuet sammen på et idrettstadion og deportert videre til leire i det som kalles Vel' d'Hiv. Det var ikke tyskere som sto bak dette, men franskmennene selv. Jødehatet var med andre ord ikke bare noe Hitler syslet med.


Jeg grein, snufset.. men så liker jeg også å bli berørt av filmer:) 

Lillian

Multebær

Nå er det multetid.. mmmm elsker multebær:)  Vær høst så spiser jeg ikke annet en multer på brødskiva.. vær dag, hele tiden til jeg blir lei...  Liker du multer?  Lillian

Tøffeste ungjenta ever .. Les hennes story

Jeg skulle ikke blogge mer da jeg har tatt ferie, men jeg har litt tid før jeg kjører avgårde, og hadde da bare lyst til å legge ut dette om ei fantastisk flott tøff jente som har hatt masse å slite med.. I dag forteller hun ærlig og åpent til alle andre bloggere hvrdan hun har hatt det...  Du finner hennes blogg her http://livtoone.blogg.no/  eller trykk på bildet:)


Jeg vet jeg har en del yngre lesere,så titt innom denne bloggen til denne tøffe 15 års gammel jenta fra min bygd Lakselv...

God ferie alle.. Nå reiser jeg snart:) Lillian

Ferie!!! :)

God ferie alle bloggere:)))Nå fyk jeg avgårde for en ukes tid..

 

Lillian

 

Besøk av min ynglings datter:) vakreste

Ikke så mye blogging for tiden da jeg har besøk av min datter.. :=) Hun bor for tiden i Vadsø hos sitt fars folk så det er ikke så ofte vi sees.. Nå sover hun så tenkte skrive noe ord.. :=) 

(Kristina og meg)  Elsker denne jenta av hele mitt hjerte, og er kraftig stolt av ho :)

Så vi har brukt masse tid i lag. I morgen drar ho til Vadsø igjen. Og jeg reiser til Morgedal til uka.. Alterntativ sommercamp... Se her for mer info:) https://www.facebook.com/event.php?eid=197602300278150

Hva driver du på med nå i sommer?

God torsdag til alle fra meg.. Lillian:)


Søkke varmt i Finnmark!!

Har vært ute så og si hele dagen.. Den ghost storyen får komme når det blir kjøligere..

31 grader på det meste i dag, og jeg må innrømme det er litt i meste laget for meg... Den ene hunden gravde seg ned i bakken.. ( kaldere der) så la han seg der.. inntil husveggen i skyggen.

Selv fikk jeg solt meg litt da.. En evighet siden sist.. må innrømme at jeg  har brukt solariumet tidligere på forsommeren:)


Dem sier at været skal vare en stund...  voy voy.. men man får nyte det så godt man kan:)


Lillian

Utrolig flott blogg som ikke innholder mote, sminke og løshår:)

Anbefaler:)http://naviana.blogg.no/

:)   Lillian

Hvorfor adder du andre som venner??

Jeg får mange venneforspørsler, men det er ikke mange jeg godtar.. Hvorfor?  Jeg vil gjerne lese din blogg om den er av interesse.. Jeg er 43 år, og helt ærlig så er jeg ikke så interessert i sminke, moteklær på samme måte som ei jente på 14 år... Og når du adder andre, hva er din hensikt?  Jeg tror alltid det er fordi noen vil lese min blogg...  Det er nu i allefall derfor jeg adder noen.. :))) Jeg vil følge dem fordi dem var av interesse... men har oppdaget at ikke alle tenker slik.. Mange bare legger til for å få besøk på siden sin... men er dere inne å kommentere hos dem dere addet?  Jeg opplever mange bare adder, så hører man ikke mer... aldri inne å kommenterer... Hva er vitsen?

Så nå er det OPPRYDDING HER hos meg... Jeg ønsker at du som adder meg skal ha interesse av det jeg blogger om, og da er det trening i hovedgrunn... Litt om kosthold, friluftsliv,hunder, selvutvikling og det spirutelle... Har du kun moter og sminke somm hobby så ser jeg ingen grunn til at du skal adde meg... jeg vil IKKE besøke blogger som bare omhandler slikt...  Jeg må bare få sagt at det er fint å pynte seg.. Alle jenter/ kvinner liker det, men livet er sååååå mye mer for meg, så har du ingen interesse en mer en det så IKKE add... :)  Takk... Godt å få det ut:)

Lillian


Påkjørt og etterlatt

Det skjer vær dag over alt i verden at dyr blir påkjørt, og som regel dør dem, men noen blir bare skadet, og lider en langsom pinefull død... I dag kom jeg kjørende langs E6, her jeg bor, og midt på veien lå en måse som hadde brukket vingen sin.. Den levde men klarte ikke fly.. den kavet seg framover.. Dyrevenn som jeg er så stoppet jeg opp, og gikk rett bort til den.. Den var så skadet at den ikke klarte å flykte, men redd var den. Jeg løftet den opp, og tok den med meg i bilen.. Ringte så dyrlegen... heldigvis var han i nærheten så jeg dro opp dit..

Det jeg syntes det er tragisk at det ikke finnes noen form for avtaler slik at ville skadete dyr som må avlives betales av noen... De som finner dyret må betale.. dette gjør seg slik at mange ikke gidder å stoppe for å hjelpe et dyr.. Det er tragisk for dyrene får mange tenker - Det er jo bare en " fugl"  og ja ut i den ville verden så skader dem seg også, og dør.. men denne kunne jeg hjelpe så det gjorde jeg... Den beit seg fast i fingeren min og der hang den fast.. Jeg lot den bare henge der helt til jeg kom fra til dyrlegen.Da måtte jeg bytte ut fingeren med noe annet jeg hadde i bilen..Jeg viste ikke hvor hardt den ville reagere på sprøya..  Fugl er nu død, og jeg begravet den i hagen min.. Kunne ikke bare satt den tilbake til naturen da den var full av gift..

Jeg tenker jeg kommer til å ta opp dette med mattilsynet.. Noen må jo dekke regningen på ville dyr..

Hvordan er det med deg? hjelper du dyr i nød?

Lillian..

 

17 mai video blogg fra snøfylte Finnmark:)

Happy Lillian:)  Har du hatt en fin  dag så langt?

Tusen takk til Marion

Jeg var ikke helt fornøyd med den løsningen som en hadde lagt inn her ang menyen.. Nå har jeg fått hjelp av Marion, og nå ble jg super fornøyd:))  Tuuuuusen takk.. Trenger du hjelp til html koding så kan hun alt om det:)Ha en flott dag, fra Lillian

Gode varme føtterJeg strikker læster på bestilling:)  Selv om det går mot sommeren så kommer det en vinter:)  150 kr pr par pluss porto om jeg må sende..

Ta kontakt på mail om du har interesse..

Lillian

Besøkt et museum i dag:)

Føler meg litt som turist i egen hjemmbygd:)  Sånn er det når man ikke har hatt noen interesse den veien før nå i de siste år. Jeg har da vært på foldabruket i Kjøllefjord.

Foldalbruket er et nedlagt fiskebruk med tradisjoner tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. Her har det vært fiskemottak med tørrfisk- og saltfiskproduksjon. Trandamperi og utleierorbuer for tilreisende fiskere. Fram til 1959 hadde Foldalbruket også ekspedisjonskai med hurtigruteanløp.

Sommeren 2007 ble 80-års jubileet for det første hurtigruteanløpet i Kjøllefjord markert ved at MS Nordstjernen la til kai ved Foldalbruket, for første gang siden ekspedisjonen ble flyttet til Horst-kaia i 1959.Meg ved en liten kåk som ikke ble brent under krigen.Forskjellige ekkolodd fra gammel tid

 Utstyr fra gammel tidEgnebua sånn som dem så ut i gamledager :)Så møtte jeg en kjekk kar, men han verken snakket eller rørte på seg.. Kanksje like greit. ;-)

Skips ekspedisjon fra gammle dager.. sjekk den tlf da:) og kasse aperatetMasse gamle brev fra en svunnen tidMannen som passer luka:)Soverom:)

Så har vi da datidens utgave av Fiskens gang.. fra 1946Et av rommene hvor arbeideren sov, og opphold segVil du vite mer om Foldal?  se her  www.foldal.net

Lillian:)  Happy one..

Da har jeg delt ut blogg award

Takker til TID FOR TRENING for blogg award til meg:)Det innebærer at en skal fortelle 8 ting om seg selv, gjerne noe ingen visste fra før. Deretter skal Awarden sendes videre til 8 andre bloggere!

8 ting om meg selv

1. Jeg er en alternativer, og tror på healing og har den 6 sans.

2. Jeg drev med svømming og turn da jeg var liten, men da gutter ble mer interessant ble det stopp på det, og begynte ikke å trene aktiv igjen før etter fylte 40 år.

3. Jeg har jobbet litt som rørleger.

4. Jeg har jobbet som hunde trener, og omplassering av hunder. Jeg simpeltent elsker HUNDER, den vakreste arten på vår jord. Har selv en hund, Sara 9 år:) Nå driver jeg med pass av hunder.

5. Jeg elsker psykologi, og har studert det på privat basis. NLP er også en stor interesse

6. Jeg meldte meg ut av den Norske kirke i 2007, og meldre meg da inn i buddhist foreningen, men er ikke 100% buddhist men står for mye av deres fiolosofi.

7. Jeg sydde alle mine klær selv da jeg var ung.. :)

8. Jeg elsker friluftsliv, og bruker mye tid på tur.


Jeg sender denneAwarden  videre til disse 8 bloggene:

Sepideh -Hun var med i Jakten på den 6 sansen i 2010, og hund skriver mye fornuftig

Elisabeths fotoverden - Utrolig flotte bilder fra denne frøkna her.

Elise Marie - Ny blogger. Reflektert jente som jeg har sansen for.

Kristine Loves - Veldig bra treningsblogg

Venkes strikk - Hun tryller fram det flotteste av det fine ang strikking.

Love Fittnes - Elisabeth er en utrolig flott jente jeg fikk sansen for med en gang da jeg så etter treningsblogger. Hun er ung, men utrolig reflektert:) Me like

Janne Løken- En god venninne som er utrolig flink å skrive. Virkelig verdt å titte innom henne.

Positive Tanker - Veldig mye bra innen trening, og positiv tenking.

 

Lillian:)  Ha en god søndag bloggere..

 


Neste uke på tv3 :) følg med....

Endelig er jeg ferdig med stue prosjektet mitt, og jeg kan konse meg mer om trening igjen:) Denne uken var jeg onsdagen på zumba på storskjerm.. Mye mer gøy å trene i lag med flere en alene forran tven:)  Så tok jeg meg en joggetur i går..   Neste uke blir det treningstudio og hele pakka:)  Jada skulle egentlig denne uken her, men den oppussingen tok masse tid.. Se min andre blogg der har jeg lagt ut bilder:

http://levepositiv.blogg.no/1302291964_se_s_flott_det_ble.html

For ca 10 kilo siden var jeg i et brullyp i Telemark.. Gode venner av meg giftet seg på spirutuelt vis, og jeg var der som gjest..   Se reklame for 3 brullyp her..  http://www.tv3.no/3bryllup/neste-uke-p%C3%A5-3-bryllup  En liten snutt med meg der:)  og der kan dere se godt at jeg er mye mer fyldig en jeg er i dag.. Blir rart å se seg selv på tv, men gøy også.. Jeg er bare gjest så det er Janne og Micke som har hovedrollen da..:))  Brullypet er meget spesielt, og har dere lyst til å se et anderledes brullyp så slå på TVNorge mandag klokken 19 30God lørdag fra Lillian:)

Det har jeg aldri gjort før, så da går det sikkert bra:)

I dag har jeg har vært opptatt med å pusse og male her hos meg, så ingen trening i dag..Jeg har aldri  pusset eller malt før, og tenkte da på Pippi sitatet.. Det har jeg aldri gjort før, så da går det sikkert bra:) så jeg heiv meg bare i gang:)

Mandag begynner jeg for fult igjen med trening 3 dager på trenings studio, 2 dager MRL, og en gang zumba.. :) Det ser jeg fram til..  Har vært litt sløv i det siste...

Så helgen blir jeg å bruke til å male alle trehvite møbler om til eggehvitt:)  Vår puss her i kåken:)  Har også fått av min mor gardiner, limegrønne pynt, talgelys osv... så alt blir å gå i hvit og limegrønt:)  Ut med alt som er lilla:)

Malt to strøk... enda et strøk igjen.. :=)


Stubordet på hau:)

 Mitt rotete pc bord som også skal bli eggehvitt.. pluss seksjon, en komode, en liten hylle, gang bordet , nattbordet, og en komodeseksjon:)

Gøy å forandre litt, og det trenger så avsolutt ikke være dyrt:)

Fortsetter i morgen, etter jeg har tatt meg en jogge tur.. God helg folks:)

Natascha Kampuschs story og boken Slave

Jeg har skadet meg så må holde meg i ro.. Men jeg kjeder meg ikke.. Jeg er en lese hest, og fikk i går boken Natascha Kampusch 3096 dager. Begynte å lese den i går kveld.. Jeg tok den med meg til sengs og greide nesten ikke legge den fra meg, men søvnen innhentet meg.  Har du lest den?Beskrivelse:

"Nå føler jeg meg sterk nok til å fortelle hele historien om kidnappingen." Natascha Kampusch. Natascha Kampusch opplevde det verste som kan ramme et barn: Den 2. mars 1998 ble hun bortført på vei til skolen, ti år gammel. Gjerningsmannen, ingeniøren Wolfgang Priklopil, holdt henne fanget i et kjellerhull - i 3096 dager. Den 23. august 2006 klarte hun å flykte ved egen hjelp. Priklopil tok sitt eget liv samme dag.Her snakker Natascha Kampusch for første gang åpent ut om kidnappingen, tiden i fangenskap, sitt forhold til kidnapperen og om hvordan hun klarte å unnslippe helvetet. Dette er historien til en kriger, som holdt ut det ufattelige og som aldri lot seg knekke.  Her kan du bestille den: http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=8202346916&gclid=CKbBk-H0yKcCFcUXzQodRj0aDw

BOKEN - SLAVE
For to dager siden begynte jeg på en bok om jenta Mende. En sjokkerende historie om vår tids slavehandel. Jeg vet ikke hvorfor jeg blir tiltrukked av slike bøker som omhandler lidelse, men jeg liker å lese om skjebner til andre mennesker, og i sær når det ende godt:)  og når bøkene er så spennenede så greier jeg ikke legge dem i fra meg. Som regel låner jeg bøker på bibloteket, men noen bøker er så gode at jeg vil eie dem selv.

Beskrivelse av boken Slave

Tolv år gammel ble hun bortført i et brutalt overfall. Hele landsbyen ble rasert, kvinnene ble voldtatt og mange mennesker ble drept. Mende ble sendt til hovedstaden Karthoum og solgt som slave. Hun ble fratatt sitt navn og sin identitet, hun ble slått og behandlet verre enn et dyr. Etter sju år ble hun sendt videre til London for å fortsette slavelivet hos en fremtredende sudanesisk diplomat. Der klarte hun å komme i kontakt med andre fra Nuba-stammen. Sammen med journalisten og filmskaperen Damien Lewis klarte de å hjelpe henne til å flykte.

Her kan du bestille den: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=145503

Leser du bøker?  Hva kan du anbefale?

God lørdag til alle..

Lillian

Frisk,men uten matlyst

Jeg har hatt tidenes værste influensa..  fytikatta jeg har hatt så vondt at jeg nesten trudde jeg sku dø.. Vell, litt hardt å ta i men det var skikkelig vondt for å si det sånn.. Som en traktor hadde kjørt over kroppen, og etter bli lagt i vaskemaskin for noen runder ...  Heldigvis har jeg en utrolig flott mor som flyttet inn til meg en uke.. Jeg har en hund, pluss at jeg passer en hund, så hun tok over der, og stelte med meg.. Jeg følte meg virkelig priviligert som fikk den støtten.
Nå er jeg feberfri men ikke sørn om man har matlyst.. Jeg har gått ned 6 kilo, og det ser ikke pent ut. Dvs jeg hadde gått opp 2 kg før jeg ble syk, så å gå ned 6 vil det si at vekten viser 52..  Så nå har jeg motsatt problem. Jeg må legge på meg 4 kg... hehe ironisk nok...

Jeg klarer akkurat å gå tur med hundene så er jeg uten energi igjen.. Maten smaker ikke godt, men jeg får i meg appelsin.. Den smaker:)  Skal lage meg havregrøt nu.. Tror jeg kan klare å få den ned..  Så inntil videre kan jeg ikke trene.. For uten energi er det ingenting å gå på.. Jeg gleeeeeeeeeeder meg til å begynne å trene igjen.. Bare ENERGIEN kommer tilbake:)
 

Jeg er syk!

Har vært syk en stund nu, så derfor ingen blogging. Jeg har heller ikke fått svart på mail. Kommer tilbake når jeg blir bedre.

Lillian

Med hode adskilt fra kroppen...

I dag har jeg en merkelig dag.. Jeg våkner med at jeg er såå snufsete.. Står opp, spiser, går tur med hundene..

Når jeg kommer hjem så er jeg ikke bare snufsat med hode føles ut som det skal sprenges. Det er tungt og jeg nyser vært minutt.. Øynene står ut av hode og man ser ikke ut i måneskinn.. jaja det er ikke nøye når man føler seg dårlig form så får man bare se ut i måneskinn, hehe

Det som er det merkelige er at kroppen er i kjempe form, men ikke hode.. Man skulle tro at kroppen også ville være slapp, men neida.. den er fin, fin form, mens hode kjennes ut som en elefant.. tung, tung, tung.. Det kjennes rett og slett som hode er avskilt fra kroppen.. hehehe  Måtte jo photoshope litt for å vise bilde hvordan det føles..

 

Hahahah  skjønner dere tegninga? Litt dårlig photshopet men ikke så farlig.. Jeg klarer ikke sitte her forran laptopen så lenge av gangen, fordi hode er så tungt, så jeg må legge meg ned på sofaen:)  da er det godt med pledd og noe bra på tv:)

Så som dere skjønner blir det ingen trening i dag:(((  Suuurt... kjempe surt, men jeg må bare akseptere at slik er det noen gang.. Vil ikke kroppen, eller hodet denne gangen så vil den ikke...

Håper jeg er bedre til i morgen:)Gooood søndag til alle.. frisk som syke.. :)

tjhooo fra Lillian:)

Intensiv trening i dag: Zumba, rockering, sykling og stepp:)

Jeg ble inspirert av min egen blogg, hehe Altså av mitt  forrige innlegg som omhandlet Zumba:) Jeg trente zumba masse i begynnelsen av min trenings periode, men så har jeg latt det ligge en stund. I dag fant jeg fram   Zumba cd ene og heiv meg rundt.. Fikk også trent, ergometersykling, Rockering og stepp:)  phu.. kjempe deeeeeilig..

Jeg begynte med 20 minutters ZUMBA.


Morrsomt, morsomt , morsomt:))) Vil du også trene hjemme i din egen stue?  Bestill her: http://www.zumbafitness.no/

 Så tok jeg en rund på ergometersykkelen ca 20 minutter, rocket i 10 minutter ( 1000 runder)  og stepp i 10 minutter:)

Hvordan jeg føler meg nå?  Utroooooolig deilig, og pigg.. Trening gjør noe med en:)

 

ZUMBA

er som å danse, og det er utrolig morrsomt.. Man forbrenner mange kallorier, og det er jo bra.

SYKLING

Det styrker dine bein, og kondisen blir bedre:)

ROCKERINGEN

Knuser magefettet:)  Jeg har gått inn 20 cm i magemål siden jeg begynte med rockering:)

 
God helg fraKom i form med Zumba

Zumba Fitness ligner ikke på noen andre treningsformer!

Nå er det en stund siden jeg har trent zumba.. Jeg bestilte zumba fitness, med 4 cder i begynnelsen av min trenings periode. .Jeg trente mye zumba i begynnelsen, men ettervært fant jeg også andre treningsformer, og la zumbaen litt bort for en periode...pluss at jeg fikk en muskel skade i en foten, og den må leges før man trener på en slik måte at det område blir belastet.. Jeg missliker å måtte vente, vente, vente, men om man skal bli bra , så bør man vente, ellers får man varig trening skade, og det er ikke noe bra i det hele tatt.

Her kan du bestille zumba: http://www.zumbafitness.no Ikke er det så dyrt heller.. bare 499,-, og det er de verdt.

Råd når du begynner med zumba:

Begynn med den gule cd først.  Hvorfor? Fordi der går dem gjennom stegen trinn for trinn sakte. Om du begynner rett på zumba i fort takt kan du fort miste motet. Så det er lurt å lære seg grunn trinnene før noe annet. Jeg brukte 2 dager på de så var jeg inne i de.. Det er som å bygge en god grunnmur, man bygger den ikke på sand, men man bygger mur, og det tar litt lengere tid... Ergo, man setter seg inni trinnene steg for steg.. Ha tolmodighet:)


De 3 andre er det mer fart i...Nr 1 er min favoritt:)
De tar for seg nesten alle stegene du har lært i en tempo som jeg liker veldig godt, og har du satt deg skikkelig inn i den gule cd en, altså den første så er det ingen problem å følge denne:) Det er faktisk utrolig gøy:))

Nr2. Da bruker du manualene som er med.. Jeg har ikke brukt denne cd en så mye, så har ikke så mye å si om den. Det finner du ut av om du liker denne formen:)

Nr 3.  Her er det live trening.. Beto trener live med mange andre mennesker, og denne cd har jeg trent noen ganger.. Gøy, gøy, gøy og mye svette:)

Denne treningsformen anbefaler jeg sterkt.. Jeg gleder meg til å få begynt igjen når min muskel skade er leget:)
 Misshandlet til døde

I mellom treningsøktene mine her hjemme så leser jeg masse bøker, jeg bare elsker bøker.. Er en skikkelig lesehest. Bøker gir meg kunnskap, og innsyn. Kunnskap i bøker der jeg lærer masse, innsyn i andres liv der sanne historier blir fortalt.. og det er akkurat denne boken jeg skal fortelle litt om handlet om..

Christoffer Khile Gjerstad ble bare åtte år. Fire år senere blir stefaren dømt for å ha påført gutten skadene han døde av. Moren er fremdeles under politietterforskning for medvirkning. Hva får voksne mennesker til å misshandle et barn til døde? Hva gjør at verken familien, skolen, helsevesnet, politiet eller andre offentlige instanser skjønner hva som skjer- før det er for sent?  Jeg tenker nok du skjønner det sjølv svarte Christoffer alltid når han ble spurt hvor alle skadene kom fra. Det vil du også gjøre etter du har lest boka:

Jeg lånte boken på bibloteket i går, og klarte ikke legge den i fra meg. Jeg har lest hele boken nå og på et tidspunkt ble jeg skikkelig kvalm og spydde nesten.. Det var fordi boken er så sterk, og hans historie er så tragisk.. Denne lille gutten har lidd masse før han døde.. Jeg ble veldig trist av å lese den men sammtidig ville jeg få innsyn i hva var det egentlig som skjedde.. ?

Moren nekter enda straffeskyld, og støtter sin samboer. Dem har fått  barn i ettertid. Stefaren soner en straff i fengslet og mora venter på han. I et intervju med moren så sier hun at samboer er uskylding, og at Chrisoffer skadet seg selv pga av hans diagnose ADHD, var han et viltert barn.

I 2005 at åtteåringen ble funnet død i sin egen seng med omfattende skader på hode og kropp.

Stefaren er dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet ham til døde.

Hvordan kan en voksen person gjøre slik mot et barn? Det er for meg uforståelig. Denne boken var sterk kost, og jeg kjenner jeg ble preget av historien.

Lillian, veldig tankefull i dag! 

 

 

 

Sunn sjokoladekake

Nå kan du enkelt lage en sunnere variant av sjokoladekake. Denne kaken smaker nydelig, og inneholder 38% færre kalorier og 78% færre karbohydrater enn vanlige kakemikser på markedet. I tillegg har den høyt innhold av kostfiber og protein. Du kan også lage muffins av kakemiksen.Trykk på bilde så kommer du rett til nettbutikken der du får kjøpt dette:)

Kakemiksen gir ca 900 gram ferdig kake, og inneholder Sukrin, mandelmel og Hi-maize.


Fikk faktisk ny forsyning i dag, deriblant sukrin...

Sukrin - et sunt og naturlig alternativ til sukker

 • Null kalorier
 • Skader ikke tennene
 • Smaker og ser ut som sukker
 • 100% naturlig - finnes i bl.a. frukt
 • Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)
 • Virker som antioksidant i kroppen

Så i dag blir det sjokoladekake med sukrin..Bilde fra sist jeg laget:)  De smaker like godt som vanlig sjokoladekake, bare at disse er myyye mer sunt:)  Jipppi:)  Lørdagskos..

Ang trening, så har jeg enda vondt i en muskel, men får trent på ergometersykkelen og brukt rockeringen. Det gjør jeg vær dag, så man ikke stviner helt i sofaen... Går tur med hunden gjør jeg også, så det er litt trim bare det:)Ha en god lørdag fra Lillian og Sara:)

 

 

Trening hjemme.. og en supergod kjøttrull oppskrift

Ny uke, men masse nye muligheter.. tross alt.. Jeg skriver TROSS alt fordi jeg syntes det er drit tung å være uten bil..Det gjør det svært vanskelig å komme meg opp til trenings studio.. MEN.. dette er bare en overgang tenker jeg. For meg har det vært veldig stress å nå alt.. Jeg går med hundene, jeg går for å handle, jeg går til trening , eller sykler.. Så nå har jeg bestemt meg for å roe ned litt.. Dvs jeg slutter ikke å trene, men jeg trener hjemme.. Da jeg begynte å trene så gjorde jeg det hjemme.. Jeg ville gå ned masse kilo før jeg begynte å trene offentlig.. Nå går jeg tilbake til det kun for en periode..  Å trene hjemme krever selv diseplin uten sidestykke.. men jeg har gjort det før, og gjør det igjen. Alt er mulig bare man VIL :)

Så i dag har jeg syklet på ergometer sykkelen, og brukt rockeringen -- 1000 runder:) Jeg har også zumba på dvd, så det blir sikkert noen runder med det også ettervært..

Det er litt begrenset hva jeg kan trene i grunn.. Jeg har enda smerter i en muskel.. Det går fra under kneet og opp til baken.. Har fått voltaren, så vi får se hva som skjer.. Å sykle gikk faktisk veldig bra, og bruke rockeringen gikk iallefall bra :) Det er utrolig hvor fort man blir avhengig av å trene:)  Det gjør meg såå godt, og etterpå får man en utrolig deilig følelse av vellvere..
Tusen runder vær dag knuser magefettet:)  Det tar meg 10 minutt..  Prøv det du også:)

MAT TIPS... !

Her kommer det en kjempegod oppskrift:)  Det var en her inne  som ville ha middags tips..  Dette er sunt og smaker fortreffelig:)Bon appetitt:)
 

 

Tjohooo lørdag:)

Jeg har sykt vondt i en muskel... Så det er vanskelig å få trent. Dvs jeg kan bruke rockeringen og det er jo greit:)

Jeg bruker helgen til å ta det med ro:) Har fått besøk av en venninne som har bursdag i dag.. Vi har vært å handlet til den store GULL medaljen.. Mat, godis, og leid oss en dvd..  Jeg tror jeg kommer til å være super kvalm før kvelden er omme.. hehe  Det skjer at jeg skeier ut og i dag er dagen til det..

Monica:)  29 år i dag... hepp hepp HURRA:)))  Skjorta fikk hos meg i gave:)Og sannelig fikk jeg også noe av henne sånn venninne gave... såå kos da:)

 

Her ser dere de gode varmen kose sokkene jeg fikk:

( kosemosesokker)  moi prøver å posere:)))

Filmen vi skal se er: Gift mann søker kvinne.Filmen handler om:

Julien er en fremgangsrik produktutvikler for en større parfymeprodusent. Han trives med livet og nærmer seg middelalderen uten kriser, bekymringer ? eller planer om et fast forhold.
Hans konservative familie krever at han gifter seg ? en tanke som skremmer Julien mer enn noe annet. Han koker sammen en plan for å gifte seg ? og samtidig forbli singel resten av livet. Han må bare treffe en kvinne som kan tenke seg å gifte seg med ham for deretter å dumpe ham ved alteret.
Fungerer planen kommer aldri noen til å nevne ordet giftemål for Julien igjen?


Har du sett denne?

Ønsker dere en kjempe flott helg:)  og jeg håper jeg blir bra snart , sånn at jeg kan trene skikkelig igjen:)

 
Den ergelige fornuften!! eller hur?

Ingen trening i dag alikavell.. Fornuften seiret selv om jeg ønsket å hive hele fornuften i søppel bøtten så kunne jeg ikke det. Jeg fikk en kraftig strekk fra rompa og ned til kneet da jeg var å jogget før jul, og på tirsdagens MRL , gjorde det skikkelig vondt.. Jeg bare presset meg, men kjente det godt, og det er ikke mindre vondt i dag for å si det sånn. Så om det er aldri sååå gørr å måtte droppe en trening, så må jeg la skaden får lege seg....  :(

Men jeg tar noen runder med rockeringen:)  Da bruker jeg bare midjen:)  det er jo litt da.. Bedre en ingenting..

 Hva skal til før du dropper en trenings økt?
 

 

Sjekk denne jenta dere unge bloggere:) Mål og mening er supert:))))

Hei alle:) I dag vil jeg fortelle litt om en ung blogger jeg kom over.. Jenta heter Stine, og hun blogger i lag med sin kjæreste.. så da forstår man bloggens navn --Bestandig. Dvs det er en kjæresteblogg. Bare det er veldig søtt da..

Stine er fra Hammerfest, men har valgt å gå et år i Lakselv på linjen Medier og kommunikasjon

Jeg tok denne linjen selv som voksen på videregående i Lakselv,  2001. Dette er en linje for de kreative, og de som liker grafikk, foto, film..

Da jeg var ung.. Ja nå skal dere høre altså, hehe  Jeg var skole lei, og ville bare jobbe og tjene penger.. Så det ble ikke noe skolegang på meg, før jeg ble voksen, men aldri for sent..Trening giddet jeg ikke bruke tid på.. Jobb, fest og gutter thats it.. den gang. Så når jeg nu kommer over ungdommer som tar skolegang og sammtidig tar vare på helsen sin blir jeg veldig gla:)

Jeg tok en prat med Stine som er oppringelig fra Hammerfest, om livet hennes i Lakselv, og hvordan trening har påvirket henne..
Jeg valgte media fordi jeg har siden jeg var en liten jente vært interessert i foto. Fikk mitt første kamera i 6-7 års alderen, det var altså et polaroid kamera. Så fikk jeg et digital kamera da jeg var 9. Ikke lenge etter det oppdaget jeg det med redigerings program, hjemmesider og slikt. Jeg har elsket å være kreativ så lenge jeg kan huske. Også liker jeg jo også å holde på med film og filmredigering. Elsker også å tegne og håper det kan hjelpe meg litt. ((Blir mye også her, hehe.)) Blogging har jo vært en stor del av hverdagen min siden jeg var 14 år. Elsker å sitte og pirke med design, men det betyr ikke at jeg ikke kan sitte å banne stille inni meg i irritasjon når jeg plages.
Og du har så utrolig mange morsomme muligheter etter medier og kommunikasjon, har enda ikke bestemt meg hva jeg skal bli, men det finner jeg nok ut etterhvert. Har en liten drøm om å bli motefotograf, jobbe med kjente folk og skape meg et navn.

Mamma har bestandig fått meg til å trene. Det første jeg gikk på var balett, var så liten at jeg så vidt huser det. Men sluttet i sjokk når jeg begynte på "større jenter" treninga, dro gråtende hjem etter den russiske treneren strekte foten min altfor langt opp i ribbveggen (etter min mening i allefall, hehe)  Etter det har det vært svømming, så fotball og etter det Kickboxing. Har også klatret litt. Ble aldri noe spessielt flink i noen av delene, som er hovedgrunnen til at jeg sluttet på det. (untatt klatring, sluttet fordi venninna mi gjorde det) Etter over 1 og et halv år med slapphet, så startet jeg nå for 2 uker siden nå på fredag med MRL og step. Tror endelig jeg har funnet noe jeg virkelig liker.

Treningen gir meg utrolig mye, mer enn noen gang. Etter jeg flyttet hjemmefra i høst så har jeg så å si rotnet bort inne på den lille hybelen, har vært stressa og døgnrytmen ble helt feil til slutt. Har vært i dårlig humør, veldig mye faktisk har nesten vært litt redd det var noe galt. Treninga har gjort mirakler. Hadde ALDRI i hele mitt liv trodd at trening kunne gi meg så mye. Det første som endret seg var humøret, det å være tillfreds med seg selv, det å mestre og faktisk møte opp på trening og gjøre en innsats. Så etter to dager med trening så fikk jeg for første gang på masse uker sove før kl 12. Var en periode det var tidlig å sovne kl 2 på natta. Nå er det lettere å stå opp. Det føles nesten som om jeg er gjennopplivet. Føler mye mindre stress, all energien og det gode humøret gjør det lettere å få ting unnagjort. Har ikke like mye hodepine heller. Hvis denne føleslen fortsetter skal jeg aldri slutte!

Kosthold.. Tror jeg faktisk bryr meg en god del mer enn det er vanlig for ungdommer. Prøver så godt jeg kan å ikke spise godis i uka og klarer det ganske bra. Når jeg får lyst på noe godt tar jeg meg litt frukt, rosiner eller sunne nøtter. Kjøper alltid det sunnere allternative. For eks grovbrød, det smaker bedere og du blir mett uten å måtte spise 4 skiver. Er også veldig glad i smoothie. Fullkornsris og eggnudler er også en ting som er enkelt så skifte til. I stedet for kaffe hver gang tar jeg heller en kopp te :) UTEN sukker, hihi.

Stine har også en gammel blogg som du kan finne her: sugarshock.blogg.no

Vil du besøke Stine, og hennes kjæresteblogg så gå inn med direkte klikk på bildet under her
Sjokolade kake uten sukker og 38% færre kallorier

I dag har jeg fått varer i fra :

http://www.funksjonellmat.no/

Sjekk hjemmesiden demmes:)Fikk i dag:

Hi-maize "usynlig fiber" - gjør favorittmaten din sunnere!

Inneholder hele 60% fiber, og kan brukes i smoothies, vafler, rundstykker, pizza, kaker osv. for å øke fiberinnholdet uten at smaken endres. Gir lavere GI og økt metthetsfølelse.

Sukrin

Sukrin inneholder ingen karbohydrater eller kalorier som tas opp av kroppen, og er derfor et godt valg for de som vil passe vekten. Sukrin er faktisk det eneste volumgivende søtningstoffet som har null kalorier. Andre naturlige sukkererstatninger som fruktose, maltitol og xylitol (bjørkesøt) har mellom 2.4 og 4 kalorier per gram.

SukrinMelis

Sukrinmelis er Sukrin i finmalt form. SukrinMelis har samme bruksområder som vanlig Sukrin, men løser seg lettere opp. Den er velegnet til bruk som dekorasjon, i ostekaker, smoothies, glasurer, smørkrem og baking.

sjokoladekake ferdig blandet

Nå kan du enkelt lage en sunnere variant av sjokoladekake. Denne kaken smaker nydelig, og inneholder 38% færre kalorier og 78% færre karbohydrater enn vanlige kakemikser på markedet. I tillegg har den høyt innhold av kostfiber og protein. Du kan også lage muffins av kakemiksen.

Mandelmel Et godt alternativ til hvetemel

For personer som av ulike grunner ikke vil eller kan spise hvetemel, kan mandelmel være redningen. Mandelmel er finmalte avskallede mandler, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Mandelmel gir svært lav blodsukkerstigning, og er dermed godt egnet for diabetikere og andre som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

Lavglykemisk mat gir jevnere energi og humør, samt bedre fettforbrenning. Med Mandelmel er det enkelt å lage lekre og næringsrike bakverk med mindre kalorier.

De to store boksen bak er protein pulver som jeg hadde fra før av.. Sjokoladesmak og banan. Jeg drikker en shake pr dag.:)

Så i dag prøvde jeg ut sjokolademixen:)Jeg valgte å ha dem i muffins former.. Det lille bildet er dem ferdige, og jeg har strødd på sukrin melis.. Det smakte utrolig søtt og godt.. Like bra som vanelig sjokolade kake:)  ANBEFALES på det varmeste..

Mulig noen syntes varene er litt dyre inne på funksjonell mat.. men tenk hva du ellers bruker på godis. Det er dyrt med vanlig sjokolade, potetgull osv...  Innvister heller i din helse, og du får så mye igjen for det:)

 

God helg fra

 


 

Alt ligger i det mentale.. fra 72 til 56 kg, og holde seg der!

Alt vi gjør ligger i det mentale.. i vår hjerne, i våre tanker.. Alt starter der, og tankens kraft er stor.. Har du jernvilje og en stahet kan du nå veldig langt.  Du er herre over dine tanker.. Om du tror du IKKE får noen til, så er det akkurat det du mater hjernen din med, og vet du hva?  Hjernene din tror deg.. Den tror alt du sier til den. Om du så sier til den - JEG KLARER.. så tror den det også, og du klarer faktisk.. Du er THE BOSS..

Om noen sier til deg.. Du er teit, mindre verde osv.. så hører hjernen det, men du kan faktisk ta styring over dette, med å si- Det ER IKKE SANT.. Jeg er bra som jeg er:)  Ikke la andre fortelle deg hva du er, og hva du klarer.. 

Da jeg veide 72 kilo, og bestemte meg for å gå ned var det min mentale kapasitet som var sjefen.. For det inneberte en enorm forandring i mange ting.. Å skulle forandre gamle vaner ikke enkelt, men fult mulig..  Jeg har aldri vært tilhenger av lett produkter, og tenkte jeg gjør det på min måte.. Kuttet ut poteter, 80%sukker, og hvetemel brød.. Ellers spiste jeg vanlig, og masse smør på skiva.. :)  spelt brød, og protein brød spiste jeg i stedet for vanlig brød..  Så begynte jeg å trene hjemme. Jeg syklet ergometersykkel, trente rokering og bestilte zumba:)  Det var en vilje uten like til å følge opp min egen plan, og jeg hadde ingen til å pusje meg annet en meg selv..Siden jeg hadde vært tynn før så hengte jeg et bilde av meg som tynn på kjøleskapet.. Det hjalp:) Jeg gikk sakte men sikkert ned fra 72 kilo - til 56 kilo på under et år.. FORDI JEG HADDE BESTEMT MEG FOR DET..

Målet var 56 kilo. Det er min trivsel vekt:) Jeg har nådd dit nå... og det som er så rart er at vekten går ikke mer ned, ei heller mer opp..  Dvs jeg trener for å holde alt stabilt.. Poenget er at jeg hadde bestemt meg inni hode at jeg skulle ned til 56 kilo...  ergo var det lagret i hjernen min.. Så når jeg nådde mine mål var det stopp.. helt av seg selv. Er ikke det fantastisk?  Jeg tenkte på dette da i dag da jeg var på trening MRL.. Tanken kom fordi jeg hadde så jækla gangsperra fra tirsdagens MRL, og i dag følte jeg at jeg trente av ren vilje styrke..  Det er utrolig hva vi mennesker er i stand til..I ALT dette har jeg ikke sultet en eneste dag, ikke telt en eneste kallori:)

Nå er trening blitt en livsstil for meg, og jeg kommer til å fortsette dette fordi det er bra for fysikken og ikke minst psyken. Men det deiligste av alt er at jeg nådde mine mål, og jeg kan være en inspirator til andre som ønsker det samme.. Jeg kan ikke gjøre jobben, men jeg kan fortelle, gi råd osv..

 Alt er mulig bare du bestemmer deg for det..

 
Min vakreste...

I dag vil jeg hylle min vakre datter Kristina,21 år som for tiden holder til i Vadsø:)  Jeg er kjempestolt av deg!!  Du har hele framtiden i din hånd:)Hjemme hos meg før vi skal på MRL:)Love you:)  Sååå stolt over deg vennen...  Gla i deg <3

 Du klarer alt om du vil.. og du vil nå alle dine mål bare du bestemmer deg for det..! :)

Mamma:)
 

 
Å hellige gansprerra..! Heldigvis kan jeg bruke rockeringen..

Siden jeg ikke har trent på en stund, så ga gårsdagen MRL skikkelig gangsperra i lår og rumpa.. Så da er det bare å ta det roligere i dag.. Dvs sykling her hjemme, og rockeringen:)  I morgen er det MRL igjen :)  Da har lår og rumpe fått kvilt seg litt:)

Tenkte jeg skulle blogge litt om rockeringen.. Rockering er snarveien til smal midje. Å trene med rockering som har en viss tynge vil gi strammere midje ved at kjerne muskulaturen i mage og rygg styrkes. I tillegg blir beina, hoftene og baken sterkere. Trening med rockering gir også god holdning og balanse. Vær tålmodig. Det kan være litt vanskelig i starten, hvis du ikke får det til helt. Men med litt trening vil du klare å gå fra to runder, til tre runder, til fem runder og vips så holder du på i 5 til 15 minutter.
Jeg rocker 10 minutter vær dag. Det holder...  Dvs jeg har hatt en pause i jula, og den uka jeg ble syk..  men før det rocket jeg 10 minutter vær dag  siden mars 2010.. Det resulterte i at jeg gikk inn 20 cm i magemidje:)

 

Jeg har til og med skrevet refernase her: http://www.rockeringer.no/Sitater.html

Der vil dere se fort resultat:)..  Dette var da bare etter en mnd:)))

Ønsker du å bestille rockering så finner du her:http://www.rockeringer.no/Bestilling.html

 

Laget en snutt i nov.. som jeg legger inn på nytt her til dem som ønsker å begynne å rocke:)

 

Ellers så trimmer jeg vær dag med hunden:) Hun får faktisk en tur på formidagen, en laaaang tur på ettermidagen så en liten på kvelden:)  Det blir jo litt trening utav dette også.. Alt som er rørelse av kroppen er trening:)  Hunden er fornøyd og matmor er fornøyd:)

 Sara<3  Vakreste hunden i verden, åfkårs..  :)))

 La meg rett ned i snøen og laget snø engel:)))  Så dro vi hjem igjen..

Ha en flott dag fra Lillian og Sara hunden!:)

 

 

Spis deg ned i vekt og årets første trening:) Hæærlig:)

I dag har jeg endelig kommet i gang med treningen igjen, og det allerbeste er at man kommer tilbake til rett kosthold. I jula har man spist litt mye søppel , det innrømmer jeg gjerne. Jeg  har også  fått en liten mini kul på mage som skal bort..  I dag var jeg på min andre stepp time.. fy flaaaaate altså.. hardt men godt:)  Det gikk fort    ( Puls, puls puls)  Jeg har trent mest styrke i det siste, så kondisen var vell ikke helt etter boka, men det skal den bli nå:)  I morgen er det MRL, Så stepp igjen onsdagen, så MRL.. i tilegg til dette så er det styrke 3 ganger i uka på formidagen:)  go, go, go....KOSTHOLD:

Så var det kostholdet...  Jeg  blir bare mer og mer overbevist at vi mennesker bør spise det vi er skapt til....Altså, hva spiste ur mennesket?  Kjøtt, fisk, bær og hva dem ellers klarte å fange.. Mye fett altså, lite karbohydrater. Med andre ord LAVKARBO MAT..  Jeg har jo sluttet med poteter, 80% sukker og hvetemel, så jeg er jo godt i gang da..  Tiden er anderledes nå sier du...?  vell, genetikken på oss mennesker har ikke forandret seg siden ur mennesket, så hvorfor skulle vi egentlig tåle alt det søple vi stapper i oss?  Før ellers senere blir vi syke..  Med lavkarbo mat kan du faktisk spise deg mett og gå ned i vekt:)  ( skal blogge mer om dette senere, og utdype det)

Mennesker blir syke av dagens mat.. Mange sliter med alskens diagnoser som feks Fibromyalgi. Legene finner ikke ut av det, så pasientene får denne diagnosen, og blir uføre. Jeg skal ikke påstå noe da jeg ikke er noe lege, men kan det tenkes at noe ligger i hva vi spiser?  Jeg vet at en mann jeg blogget om som ble kvitt 9 diagnoser bare med å gå over til UR MAT... Altså, Lavkarbo..  Her finner du den bloggingen:

http://lillianstrenings.blogg.no/1292599882_9_diagnoser_forsvant_.html

Du trenger ikke begynne så hardt.. Begynn å kutte ut mest mulig sukker. Viste du det fantes andre alternativ godiser? 


Disse er søte og super gode:)  Du kan bestille hos herbalife distribitør Anette Bunde her:http://www.herbashop.no/index.php

Gjør endringen hos deg selv, litt etter litt.. Mange gjør den feilen at dem kutter ut alt på en gang, og falle blir deretter.  Jeg begynte smått, og som de fleste som følger min blogg så vet dere at jeg har gått ned 16 kilo, siden mars 2010..  Min helse er mye bedre en den noen gang har vært. Jeg er på tur til et friskt liv.. Noe som er mitt mål.. Jeg håper at innen 2 år er jeg i 100% jobb igjen (  min drøm iallefall)

Så dere bloggere i mitt nærområde.. Anette Bunde holder foredrag i Lakselv på Pias den 19 januar. Jeg har vært på det foredraget og jeg kan anbefale det på det beste... Arrangementet finnes på facebook her:Meld deg på om du har mulighet..  :)


Ellers ønsker jeg alle et godt nyttår, og stå på det NYTTER.. :) Jeg hadde et mål i fjor, og det klarte jeg.. Det kan du også:)  Til slutt vil jeg bare si en ting.. Mange mennesker sier til meg..Du må jo leve Lillian... Jeg sier bare.. Det er nå jeg LEVER:) Virkelig... 

 
Deeeeeilig nyttårsaften uten raketter:)

God nytt år alle sammen:)  Jeg hadde aldri trudd jeg skulle få den gleden å oppleve nyttårsaften uten en eneste lyd fra en rakett, men det har jeg altså fått:)  Som en sann dyrevenn jeg er så liker jeg ikke raketter. Lyden skremmer vettet av de fleste dyr, og dem lider. Jeg valgte da å dra 3 mil fra bygda , og til en plass som heter Roddenes der min mor har hytte.. Det var ikke andre på de andre hyttene så det var helt stille.. HURRA:)))

Jeg koset meg i lag med min mor, stefar , min hund Sara og dems hund Shila..

Vi kom dit ganske tidlig på fredagen så jeg tenkte ta meg en jogge tur langs ved havet, men jeg hadde glemt pigg joggeskoene så jeg føyk rett på hau og slo meg på skinka.. hehe men pytt pytt det var nu ikke så farlig.. Gikk da heller en laaaaang tur med hundene i fin være før vi begynte å kokkluere med pinnekjøtt, multekrem og vin:)Meg ved peisen i lag med Shila i stolen , og Sara ved ovenenMeg og min mor strikket...
Lestene ble ferdig dem...  Har begynt på et parr til som da er til min datter:)
Hjertedøra til utedoen... Det er ikke en orntlig hytte om det ikke er utedo:)

Nå er vi kommet hjem, og jeg holder på med årets sunne middag.. Lavkarbo middagskaker:)

Neste blogg blir jeg å blogge om kosthold.. Det med å gå tilbake til urkosten som vi mennesker spiste i urtiden:)
 

Vis hensyn til dyrene ang rakett skyting!

Dette er en treningsblogg, men av og til vil jeg ytre min mening ang andre ting, og nå er det dyrene som står i sentrum hos meg. Jeg er en sann dyrevern. Har vært det siden jeg var liten. Mitt budskap er : TA HENSYN TIL DYRENE nå i disse rakett tider.

Nr:1. Det er ikke lov å skyte opp raketter før nyttårsaften. Heller ikke etter nyttårsaften.

Nr 2. Dyrene lever i en redselsfull tid når det skytes opp i hytt og gæver før og etter nyttårs aften.

Vi som har dyr må bare godta dette på nyttårsaften, og vi tar da våre forhånds regler, men når det skytes opp langt uti januar syntes jeg det er ubetenksomt av menneskene. For jeg tror ikke mennesker fyrer av for å være ekle, neida, det er rett og slett utvitenhet.. Så jeg ber på vegne av all verdens dyr. VIs HENSYN:) Takk på forhånd:)

Jeg var i Finnmark Dagblad med et ønske om å¨informere slik at det ble tatt hensyn.. Så får vi se om menneskene klarer dette:

Linket inn reportasjoen på min hjemmeside under herGodt nyttår til alle fra
Minus 16 kilo med funksjonell mat, og trening:)

Funksjonell Mat AS er blitt min favoritt: side på nett)  Her finner man masse gode sunne oppskrifter på god mat, og kaker ikke minst.. Favoritten min akkurat nå er sunne jule marsipan,som du finner oppskriften på her:

http://lillianstrenings.blogg.no/1293296783_hjemmelaget_sunn_mars.html

Jeg har gått ned 16 kilo etter jeg la om kostholdet:) pluss aktiv bruk av rockeringen:)Les mer her: http://lillianstrenings.blogg.no/1290716122_fra_72_kilo_til_56_ki.html

Om Funksjonell Mat AS

Vårt mål er å tilby innovative og helsebringende produkter som gjør det enklere å leve sunt. Våre produkter skal være enkle å bytte ut med mindre sunne matvarer, og gi helsefordeler uten å ofre smaken. Alle våre produkter er basert på naturlige ingredienser uten tilsetningsstoffer.

Funksjonelle matvarer har egenskaper som gir helsebringende effekter. Vi i Funksjonell mat jobber kontinuerlig med å finne nye interessante produkter som kan hjelpe deg mot et sunnere liv.

Så jeg kan med håndene på hjertet anbefale denne siden for deg som ønsker å levere litt sunnere:)

Ta en titt innom dem da vell:)
En sunn trent kropp, trenger sunn kost:)

 
 

Hjemmelaget sunn marsipan og en joggetur i dag.. :)

Det har vært lite trening nu i jula, men i dag fikk jeg tatt meg en joggetur , pluss 1000 runder med rockeringen.. Løpingen gikk litt trått i dag, men man er jo helt julestappe mett, hehe  Jeg prøver å holde meg snn, men ikke lett når man er hos folk som har lefser og allskens godis :)  Derfor har jeg laget sunn julemarsipan kuler i dag..Ingredienser:

90 g mandelmel

60 g SukrinMelis

2 eggehviter

(1-3 dråper mandelessens)

Topping:

20 g mørk sjokolade 

Slik gjør du:

Bland SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller SukrinMelis ettersom hvor søtt du liker å ha det. La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter og putt de i en plastpose, smelt i varmt vann. Klipp av tuppen.


Fått en liten julekul på magen..... wææææ  den skal bort fortere en svint..

Ellers har jeg en koselig jul?  Har du?  og får du trent noe?
Latter er forløsende:) God jul, spis godt og tren litt..

Livet skal ikke være så alvorlig. Gi rom til latter i livet ditt. Det forløser, gir energi og skaper masse glede..
Mange tar trenings så alvorlig at dem glemmer å leve.. Midt oppi alt så er det lurt å ta seg tid til andre ting i livet en bare å trimme kroppen..  Neida jeg har ikke tatt jule ferie fra treningen, jeg bare blander meg med mennesker mye mer i julen en ellers, og da på andre plan en trening... Så i går trimmet jeg latter musklene:)

I går fra det premiere på Trine Lise Olsen sitt show - Lille Billefjord, og de fleste har vell fått med seg at hun vant sitt eget humor program på NRK tidligere i høst... Se det fantastiske resultatet her:

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/694741/

Jeg lo så jeg hadde vondt i magen.. Nå viste dem showet i kinosalen med massevis av sambygdingertil stede, og den stemningen som var i salen var ikke til å ta feil av..  Trampekalpp:))) Nå er det dem som sier dette ikke var så morsomt... Vær sin humor kaller jeg det.. :)  Jeg lo i iallfall så tårene trillet.. og djeeez det  var hææærlig..Trine Lise Olsen og meg  :)

Jeg traff også mange kjent folk, og Karina var en av dem.. Søte, vakre dyregode Karina.. Var hyggelig å se deg igjen:)Karina, søsken barnet til Trine Lise...

 

Hagekonsert på Aksept - Trine Lise Olsen som Chrystal Chandelier. Se og le:))))

Ellers har jeg faktisk trent litt mindre i disse juletider.. Tirsdagen var jeg på styrke trening , og i dag blir det hjemmetrening og en joggetur senere i dag:)  Jeg har ikke så mye julestress, men koser meg med roen som senker seg , og den gode stemningen som jule gir..og god trening fra Lillian :)

9 diagnoser forsvant med lavkarbomat!

Hågen Haugrønningen (39) kunne for ett år siden smykke seg med diagnosene: ADHD, bipolar, schizofreni, personlighetsforstyrrelse, paranoia, dystymi, syklotomi, angst, depresjon, og behandlingsresistens og på halvannet år var han lagt inn på psykiatrisk institusjon 50 ganger! I dag har Hågen «bare» ADHD, og lever et godt liv ? uten medisiner.
Les mer her:

http://www.matoghelse.no/mennesker/2010/12/15/9-diagnoser-forsvant-med-lavkarbomat.aspx

Er ikke dette UTROLIG?? Jeg har også kuttet ut ADHD medisiner og det bare med å kutte ut sukker.. Nå er jeg begynt på lavkarbomat, og regner med at hode mitt vil bli temmelig " normal"  Mat har såå mye å si på våres helse.

Tenk URMAT... Hava spiste dem i steinalderen ?  og studier har vist har dem så og si ikke hadde disse sykdommene som finnes i dag. Kan  da mye av sykdommene ligge i den maten i stapper i oss som ikke er bygd for vår kropp?  Jeg bare spør....  Jeg skal iallefall starte på denne lavkarbo maten, så får man se hva tiden vises:)  YES....:)

Min første lavkarbo middag i dag besto av:

 

FLØTEGRATINERT KJØTTDEIG / "GODIS"

400 gr Kjøttdeig
1 pk Bacon
1 stor løk
1 kartong Matfløte
salt og pepper
ost

Stek opp kjøttdeig, bacon delt små biter og løk i små biter. Helst hver for seg:) Legg alt i en ildfast form, og hell på matfløte til kjøttet nesten dekkes. Krydre med salt og pepper, og strø ost oppå.
ca 180 grader i ca 30 minutter.

Den smakte helt fortreffelig:)
 

20cm smalere rund magen, med rockeringen...:)

I dag har jeg målt magemål, og jeg har faktsk gått inn 20 cm rund magen siden jeg begynte å trene med den. Ca 10 mnd:)  Det er ikke værst skal jeg si dere:)

Her kan dere se noen rockering øvelser dere kan gjøre : http://lillianstrenings.blogg.no/1289141080_17_cm_smalere_rundt_m.html

Resultat av styrke trening! Stolt... Jeg er 42 år, og har ingen planer om å se ut som en kjerring..
En helt usminket video blogg hilsen fra meg:)  Innspiret av Lykke Linas blogg som dere kan finne her:

Ha en flotters dag alle sammen:) Hvordan er din søndag?
Hiiiha, det er lørdag, godis dag. hvilken film kan dere anbefale?

V'ær lørdag så koser jeg med masse usnn mat og godis:)  Man bør være flink å unne seg litt selv om man trener.. Jeg har jo nådd min trivesels vekt, men trener for å stramme opp, og fordi det nu er blitt en livs stil:) Så lørdager kaster jeg i meg søppel mat/godis.. er jo så sunn ellers, så det går bra:)

Denne pizzaen er fra en annen lørdag, men skal lage en maken...

Rød julebrus, med hull i tuten, potetgull og små godt... mmm


Tenkte enda leie meg en film.. Hva kan du anbefale?
Ukas trening... pluss fem vakre hunder:)

Da var det helg, og jeg har treningsfri sånn etterretten, men siden jeg ikke fikk trent tirsdag så tar jeg en liten økt til søndagen:).

Mandagen startet med styrke ---> Bryst, skuldre og triceps
Tirsdag skulle det være MRL, men fikk besøk av en venninne fra Kamøyvær,så droppet treningen den dagen.

Onsdagen er det styrke --->  Bein, mage , og legger
Torsdagen fikk jeg med meg MRL på kveldstid:)

Fredag siste dag med styrke for uken. ----> Rygg, biceps og mageSå var det en rolig helg..  ?  Nei ikke helt.. Jeg har et lite mini hundepensjonat, og har da fult i helgen:)

Her er da Mira, Pia, Dina, Gaga og min hund Sara:


 

Så da blir det masse turer i skog og mark så dem får rørt seg:)  Det er jo litt trimm i seg selv bare det:)

Hva gjør du i helgen?  har du treningsfri eller trener du?
På date med mr kulde! brrr

I dag har jeg hatt min første " date" med mine nye jogge sko med pigger:))))  og Mr Kulde.. for her var det bare å hive seg i klærne å prrøve dem ut selv om det var 10 minus grader...

 
Så var det lørdag dere:))))

 

Litt video blogging også da som jeg la ut på fjesen..

 

 

Så var det lørdag med pizza, potetgull og små godis.. rett og slett søppelmat som jeg unner meg en lørdags kveld:))))))))

 

Leide meg en dvd---->  En SCI FI film med navnet SPLICE

For dere som liker SCI FI filmer, så gir jeg denne terningkast 5 :)  Ikke så værst altså...

Om filmen: En skremmende blanding av genteknologi, samlivsproblemer og et noe uklart skille mellom normalt og sinnsykt utgjør filmen «Splice». Science fiction-filmen i regi av Vincenzo Natali gir ordet «skrudd» en helt ny betydning. Ved å inneholde en rekke hendelser intet menneske vil finne normalt, er den umulig å stille seg likegyldig til. Spørsmålet blir om den er fascinerende, eller rett ut forstyrrende.

Hvordan har din lørdag vært?  .I morgen er det søndag:)  Fineste dagen i uka:)

Lørdagsklæm fraJulegave på forskudd:) Pigg joggesko med mer....

Hiiiha..  Forskudd på julegave,, :)))  Gjett at jeg er gla.. I morgen blir min første joggetur på vinterføre:)

 Jeg tok en tur med hundene, og prøvde skoene.. Dem satt som støpt på vinterføre:)  Disse skoene kan jeg virkelig anbefale..

Her finner du skoene: http://www.oslosportslager.no/magasinet/joggesko-med-pigger--finn-din-favoritt-798.aspx

Hva ønsker du deg til jul?
Trening med guttaboys:) And the strong man!

Da er jeg i Kjøllefjord , den nest siste dagen før jeg reiser hjem til Lakselv. Dvs Kjøllefjord er mi barndomsbygd, men Lakselv er for meg Hjemme <3

Her har det vært skikkelig kyst vær med regn, mild vindt og måseskrik:)Meg ved havet:)Her er jeg og Sara på tur ned til stedes Musuem, foldal bruket. Det er stengt fram til januar men vi snuste nu litt på yttersiden:)Sara på Kaia:)

 

En liten snutt fra Kaia der Foldalbruket, museumet er:)Så ble det tid for trening i dag også:)  Jeg var tirsdagen på Aeorobic her i bygda, og Mari kjørte hos knall hardt:)Her dagens økter ved Kjøllefjord trenings senter:)Litt stilig bilde.. Frode i speilet.. En av  guttan på studio:)  Jækla sterk kar det her:)De andre guttan:)  JA jeg kosa meg masse i lag med disse trenings guttene:)Ferdig trent.. Hos min far. Jeg og Sara:)

I morgen reiser jeg hjem til Lakselv... og skal nyte helgen uten trening.. :)  Faktisk , helt sant..

Hva skal du gjøre i helga?
 

I mitt barndomsrike, Kjøllefjord

Jeg er nu i Kjøllefjord på besøk hos min far. Her har jeg vokst opp og trødd mine barne sko. Kjøllefjord er et lite fiskevær, et tettsted i Finnmark.Tettstedet har 928 innbyggere per 1. januar2009 og ligger innerst i Kjøllefjord på Nordkynhalvøya, og har daglige anløp av Hurtigruten.

Jeg tenkte det ikke ble så mye trening når jeg var her, men sannelig hadde dem trenings studio her og aerobic.  Så i går fikk jeg trent på studio, og i dag blir det aerobic. Onsdagen blir det mage, rygg trening:)   KJØLLEFJORD på webcam

 

Havna i Kjøllefjord:)Jeg og Sara vandrer på molloen mot kyst kvinnene som står der til evig og alltid:)


Sjøvind:)  Deeeilig..Kyst kvinneneHer står den i all slags vær..

 Lukten av havet, bølgeskvulp  og måse skrål er balsam for sjelen:)

 


Så fant jeg studioet her i bygda, og mange flotte trenings mannfolk var der også.. Her meg og Frode:)

 Gutta boys i studio..

 Meg og Martini:)Fikk løftet litt..

Hiiha:)

 Dagen endte med et besøk hos en alternativ venninne.. Hun hadde mange trommer gitt:)

Meg og Sara her.. :)

 

Jeg koser meg her i Kjøllefjord , og min far har så klart laget god

fiskemiddag som se og bør være når man er på kyst besøk:)

 

 

Fra 72 kilo til 56 kilo...uten å telle kallorier. Les hvordan:)

Jeg har slanket meg fra 72 kilo til 56 kilo på 8 mnd uten å telle en eneste kallori. Hvordan er det mulig?  Her skal du få vite det.. :) Det begynte med zumba og rockering trening hjemme hos meg selv. Jeg hadde virkelig lyst til å gå ned noen kilo, pluss at tanken på å endre kosthold har vært der lenge. Siden jeg har ADHD, så ønsket jeg ikke bruke medisin, men kutte ned på det værste vi mennesker kan pytte i kroppen, nemmelig SUKKER..!! Jeg sluttet også med potet. Potet fungerer som lim for fettet i har på kroppen. Jeg spiser spinat og gullerøtter i stedenfor, og masse salat.

Jeg kuttet ut vanlig brød, og gikk over til protein brød, spelt brød og hjemmelaget knekkebrød. Sukker inntaket er på 20% og det ligger rett og slett i syltetøy som jeg er så gla i, og pluss at jeg unner meg godis vær lørdag:)  Thats it.. Mer har jeg IKKE kuttet ut... Jeg spiser masse smør, ingen lett pålegg... Jeg spiser nesten som før. Det værste og det tungste var å kutte ut sukkeret..MEN isteden for sukker bruker jeg nu SUKRIN..  Les mer om det her

Etter en stund begynte jeg å jogge, sykle og trene på studio.. :)  Dette er blitt en livstil for meg, og jeg elsker mitt nye liv:)  Jeg leser mange trenings blogger der det telles kallorier , og mange er sultne fordi dem skal bli slank.. Det behøver dere ikke...Jeg har ikke en dag vært sulten etter at jeg begynte:)))  Hvor bra er ikke det... ?

 Her ser dere RESULTATET:) Hva syntes dere?
 

Bilde serie av en helt vanlig dag på trening:)

Jeg har tross alt gått ned 16 kilo siden jeg begynte.. se her

Husk det er aldri før sent å begynne å trene.. Jeg begynte i en alder av 42 år:)

Kjenner en veldig glede med dette:)

 
Behovet for å kontrollere andre mennesker??

Fra tid til annen blogger jeg om det mellomenneskelige, og kaller det ----> litt hjerne trim:)  Det er IKKE bare kroppen vi bør ta vare på, men vi bør også tenke på å bygge opp vårt selvbilde, og i vårt gode selvbilde ligger det ingen trang til å kontrollere andre mennesker..

I det gode  selvbilde vårt, så ønsker vi andre mennesker godt.. og vi ønsker frihet. I det gode selvbilde rakker man ikke ned på andre bloggere, men bygger dem opp med gode kommentarer:)  Man trenger ikke alltid å være enig, men vi er ikke her for å forandre ( kontrollere ) andre mennesker. Vi er her for å filføre hverandre nye ting i hverdagen.. Lytte, se , lære,.. Og er vi ikke enig, så kan vi godt framme vår mening på en god måte.. På denne måten kan det være at vi faktisk kommer nærmere hverandre isteden for å gli fra hverandre..
Vi eier ingen mennesker, og jeg merker glede i det vær dag fordi jeg ikke tar eierskap i andre. Vi gir av hverandre på en god måte uten å måtte kreve.. Livet er å kunne elske uten å eie<3 HUSK - Kjærlighet med krav om takknemlighet, motytelser eller gjensvar er som en gavepakke med vedlagt faktura


Mange mennesker kaster bort utrolig mye tid på fånyttes forsøk å omskape andre til noe de så absolutt ikke er. Enten det dreier seg å forandre tankene og handlingene hos ektefelle, barn, foreldre, slekninger, venner eller andre, er vi helt på jordet. Når vi forsøker å forandre andre, noe som er nøyaktig det samme som å kontrollere dem, går vi mot essensen - den du er på dette tidspuktet i livet. Vi er blinde for det faktum at de har sin egen reise, sine egne lekser å lære, sine egne talenter, sin egen spesielle hensikt.

Hva med å vise omsorg uten å kontrollere en annen?

Betingelsesløs kjærlighet innebærer å trekke seg tilbake og stole på at de vi er glad i følger sin egen vei uten vår fordømmelse, selvrettferdighet og sinne.

Vi bør slutte å bruke andre til å fylle oss opp. Vi er vår egen lykkesmed. <3
I min andre blogg der jeg bare blogger om --> Livet har jeg også skrevet om det å DANSE MED LIVET..  Om du ønsker å lese kan du følge linken over her:)Livet er hva du skaper den til... Jeg har valgt å skape mitt liv til noe vidundelig vakkert.. Jeg våkner vær morgen med disse ord:  Gooood morgen Lillian, dette kommer til å blir en utrolig fin dag <3 Og det man sender ut kommer tilbake.. Med disse ord har jeg lagt føringen for en god dag..


 

 

Sukker mer vanedannende enn kokain

Viste dere at sukker avhengig er mer vanedannende en kokain?

Mange er overfølsomme for sukker, og kan faktisk bli deprimerte om de ikke får i seg noe søtt. Sukkeret blir nærmest som et narkotisk middel, som man trenger å "ruse" seg på.Dette er fakta.. Kjenner du deg igjen i det?

 

Ikke rart de fleste har problemer med å slutte med sukker når man skal bli litt sunnere.. Man prøver, men etter to dager så skriker kroppen etter sukker, og får man det ikke så blir man som regel sur..  Jeg har valgt bort mesteparten av sukker i mitt kosthold. Dvs jeg har vell ca 20% i pålegg og slikt, pluss at jeg unner meg godis vær lørdag..  Dette på grunn av min ADHD diagnose. Jeg har valgt å IKKE ta medisiner, men kuttet ut 80% sukker. Det hjelper utrolig bra. Det er veldig rolig i hode, og det er veldig uvant med tanke på at et ADHD hode så går det i hundre tusen hele tiden..  Det er deilig at det har roet seg:)  Så klart var det en pluss at jeg gikk ned masse kilo som ønsked var..  Men selv om du ikke har ADHD, så er sukker ikke sunt i det hele tatt...

Siden jeg tilater meg snop på lørdagene, så får jeg en jævla kamp vær mandag.. Jeg har puttet masse sukker i kroppen, og vips så er kroppn avhengig igjen.. Det er egentlig litt skremmende.. Så fort går det. Men jeg velger å ta den kampen vær mandag, fordi jeg unner meg kos på lørdag. Vi skal IKKE bli fanatikere selv om vi velger å trene og leve et sunt liv.. Alt som har med fantatisme å gjøre er ikke bra i det hele tatt. Alt med balanse i livet.. Vær mandag vinner jeg kampen:) Det er godt, men det er bra fristende å bare ta en liten sjokoladebit i smågodt hylla..
Pæra vant!!  :)  Og søtsuget ble dempet:)

 


Men det finnes håp. Jo mer du leser og tilegner deg kunnsap , jo letter blir det å holde deg unna snop. Lag heller en smoothie som smaker veldig søtt, og det er kun råvarer av frukt.. og helt til slutt..  Unn deg en dag i uka med masse godis:)


Les mer her hva forskeren mener

Og i steden for sukker kan du bruke Sukrin...  Les om det her


Styrke trening gir resultater:)) Gøy med en liten bulk:)

Veldig artig oppdagelse i dag på styrke treningen.. Jeg løftet mine vanlige vekter, og skjønte ikke hvorfor dem var blitt så himla lett. Dem var jo så tung da jeg startet for en mnd siden... Så er det jeg som har fått mer styrke.. :))) Da var det bare å peise på med mer tyngde:) Artig når det er resultater.. Love this♥

Skip å hoy.. :) I en alder av 42 har jeg fått dilla på trening, og styrke er jo drit gøy...

Jeg har trent jogging, zumba, rockering siden mars... men det er bare en mnd siden jeg begynte med styrke, og armene mine var spesielt slappe... Se her!!  En liten søt bulk... hehe  * STOLT*

 Til dere som er godt trente?  Hvor lang tid tar det vanligvis å oppnå resultater?

Dere andre.. Få på dere treningsklær å hiv deg rundt.. Dette har forandret mitt liv:)  Pst den tatooen jeg har betyr UNIK:) Det er vi alle , vær og en for oss♥  Nu er det helg, og jeg har treningsfri til søndag.. Skal kose meg med grønt i dag, og godis i morgen:)

 Handlet inn til helga:)  I morgen skal jeg handle litt snop.. Lørdager er det lov.. Sjokolade og potetgull..  God helg alle bloggere i Norges Land:)
 

Inspirasjon til dere unge jenter som er overvektig!

I ukas Se og hør kan man lese om Tonje som har gått ned fra 102 til til 68 kilo...  Hun var dødelig tykk, og som de alle fleste vet er det slettes ikke bra for helsen. Tonje fylte magen med gatekjøkken mat, og brydde seg ikke om hvordan hun så ut...

 

 Jeg har scannet inn hele artikkelen og lagt den inn på min Leve Live side..

Les den her

 

Og på nettdoktor kan du finne fakta om fedmeAlt er mulig bare du tar fatt i livet ditt:)  Dette kan du klare
 

Korte mennesker forbrenner mest kalorier:)

God nyhet for de lave! Det du mangler i centimeter, tar du igjen i kaloriforbruk.

Er du liten av vekst? Da har du sikkert oppdaget ulempene det kan føre med seg. Mange bukser er for lange. Det kan være vanskelig å ha god sikt til scenen når du er på konsert. Og av og til må du hente en stol for å nå opp til øverste hylle.  ( I now, jeg er bare 161 cm)

God nyhet for de korte kan du lese her i KK:)

Ellers i dag har jeg handlet frukt og grønnskaker så det holder en stund:)  jammi..

Det her blir det mye Smoothies av, og salter:)

Er du flink til å spise frukt og grønnsaker?
 

 

Trenings øvelser til deg:)Knall start på uken.

Dro på trenings studio her i Lakselv, og varmet opp på en elliptisk maskin i ca 15 minutter..

Så var det styrke trening i 45 minutter som gikk på Bryst, Skuldre og triceps

·         Benkpress m/ hantler  ( Ligger)

·         Skrå benk  ( ligger) opp på skrå

·         Skulderpress ( lettere hatler) Sitter

·         Side hev, ut med armene

·         Dee pee

·         Push down med/stang

·         Push down med tau

Når jeg kom hjem så syklet jeg på ergometer sykkelen o 20 min.. så tar jeg 2000 runder med rockeringen.. Bruker 1000 runder vær dag, men følte meg såå sprek i dag så kjørte bare på.. Avlsutter med planken:)

 

Her er noen nye rokering øvelser til deg:)

 

 

PLANKEN OG LÅR MUSKLATUR!

 

Dette er øvelser du kan ta 6 ganger i uka:)  Det tar ikke langt tid, men har stor effekt:)
Vegetarian burgere, mmm godt!

Jeg kom over vegetarian burgere i dag, og kjøpe de. De smakte helt nyyydelig:)

Sunt og godt.. Et tisp til deg:


Du får kjøpt dem på helsekost butikk og dem heter Basilika Puckar.

Jeg er ikke vegetarianer, men jeg liker å prøve ut mat:)

Noen som har oppskrifter på vegetar mat?
 

Irriterer du deg ofte over overdrevne positive mennesker?

Med jevne mellorom blogger jeg om det indre i oss mennesker. Det er viktig å trene kroppen, men det er enda mer viktig å ta vare på ditt indre liv. Derifra bygger du ditt selvbilde, og din selvtilitt:)


Irriterer du deg ofte over overdrevne positive mennesker? Syntes du at for noen går livet på skinner? Tilsynelatende kan det virke slik. La oss bruke meg selv som eks. Jeg er utrolig positivt menneske, jeg lever et godt liv.. Og har da ingen bekymringer. Vel, nesten sant.. men ikke helt.


Jeg kjenner frykten noen ganger, jeg kjenner smerten, jeg kjenner tvilen.. Men, det er et stort MEN.. Jeg godtar den følelsen, så gir jeg slipp.. Jeg godtar at jeg tenker tanker, og mine tanker gjør meg ikke til et dårligere menneske. Det er det vi mennesker er redd for.. Vi dømmer oss selv for hardt, vi tror at vi ikke SKAL/BØR tenke dumme tanker fordi da er vi mindre verdt.. Da skal du få hør en god nyhet..:))) Du er unik, du er fantastisk flott og det er bare en av deg i verden:) Ja, men alle dine feil og mangler er du vidunderlig flott og sjeldent menneske. Vi må tillate oss selv å tenke tanker som omhandler feks frykt. Det som kommer etter kan enten være ødeleggende eller det kan være oppbyggende..

Ok, hør her - Nå har du et valg. La oss bruke frykten som et eks.. Du kan - 1. La frykten overmanne deg, skrive masse negativt i status linjen her på facebook, klage over naboen, eller krangle med kjæresten din fordi du er redd han skal finne en annen... Eller du kan , Hør her.. NÅ KOMMER DET MEST FANTASTISKE.. - Du kan godta frykten din.. tillat deg selv å kjenne på den, så gir du slipp.. Godta at du har dine tanker:) På denne måten vokser du som mennesker. Ta eierskap over din følelser:) IKKE lag drama ut av dem.. Da vi du merke stor forandring, og du vil være på en vei som skaper glede i livet ditt.. <3


Dette budskapet er til alle der ute:) Ta vare på hverandre istedenfor å lage drama. Elsk hverandre kun fordi vi ER:) Det holder<3 Vi er livets blomster til hverandre:) La oss bygge broer <3

 

Tror du at du kan klare å godta ?
17 cm smalere rundt magen pga av rockeringen:)

Jeg er såå gla for de som har laget dagens rockering... Den banker rett og slett magefettet bort:)))) Dette er et området som ikke er såå lett å trene, og vi kvinner/jenter legger fortest på oss rundt magen.

Rockeringen har hjulpet meg å gå inn 17 cm rundt magen:)  ER ikke det UTROLIG???

I dag har jeg brukt dagen til å bake hjemmelaget knekke brød  se oppskrift her:  KNEKKEBRØD så har jeg hatt en liten treningsrunde med 20 minutt på ergometer sykkel. 10 minutt med rockering, og 3 * 50 planken.

 
 

Her er forslag til Rocering øvelser du selv kan gjøre:)

 

Dette lønner seg:)  Se før og etter bilder her:

http://lillianstrenings.blogg.no/1287325261_minus_14_kilo__se_det.html

 

God trening fra

 

 

God sunn Lakse middag:)

Sunn mat må ikke være kjedelig.. Denne Laksen med grønnsaker smaker helt fortreffelig.

Kjøp ferdig lakse stykker. Gullrøtter, vanlig løk, rød og en grønn paprika, 1 pose Rosenkål.

Ha lakse stykkene oppi en langpanne. Krydre med hvitløks krydder, pepper og gressløk. Skjær opp grønnsakene og ha alt oppi lang pannene...Slik:


Jeg tok litt hvitløks dressing ved siden av, og søt agurk:)  ( fritt valg)

Mmmmmmmm smaker veldig godt...  Prøvd det ut:)


 
 

Katie Piper en helt utroooolig historie..

Hva er skjønnhet? Hvem bestemmer hva som er pent?  Jeg har akkurat sett dokumentaren av Katie Piper, og jeg er sterkt berørt.

Modellen Katie Piper (27) fikk ansiktet ødelagt av syre. Onsdag var hun Trude Teiges første gjest i den nye TV 2-satsingen «TRUDE/

- I en verden der mye handler om fokus på utseende, kropp, vekt og skjønnhetsideal, er det utrolig befriende å treffe et menneske som med slik tyngde kan si at en person ikke bare defineres av ytre kvaliteter. Hun gjorde et dypt personlig inntrykk på meg fordi det krever mot å gjøre det hun har gjort, nemlig å vise arrene sine til hele verden, sier Trude om sitt møte med Katie Piper. og jeg er enig med Trude.. Hun gjorde dypt inntrykk på meg også..

Hun viser her at ekte skjønnhet finnes inni deg. Om du er vakker og har lav selvtilitt så vil ikke all verdens kirurgi gjøre deg lykkelig. Du må hente styrken inni deg. Når det er sagt så er det ikke noe gærnt å ta vare på utseende sitt, men IKKE la det ble bare med det...   Katie Piper har masse å lære oss:)Les mer om det her..  Og fikk du ikke med deg dette så anbefaler jeg respisen:)

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/syreoffer-hos-trude-teige-3330993.html

Hva mener du? Hvor ligger din skjønnhet?
 

Det er sååå gøy når man ser resultater:)

Jeg hadde aldri trudd for et år siden at jeg skulle være her jeg er i dag..

Det begynte med at jeg skulle gå ned noen kilo.. Så begynte å trene Zumba og Rockering bak stuegardinene hjemme hos meg selv.. Så meldte jeg meg inni Personligtrening.no og kom i kontakt med flere som likte å trene, og hadde mål.. Jeg begynte å jogge, kjøpte meg en sykkel.. og nu i november 2010 veier jeg 56 kilo:)   Det begynte med 72, og når man er 161 cm høy er det mye..

Her kan dere se før bilde: http://lillianstrenings.blogg.no/1287325261_minus_14_kilo__se_det.html

Jeg har også vært veldig flink med kosthold:)  Men i dag fikk jeg skikkelig lyst på potetgull, så jeg tenkte meg en liten sprekk kunne passe... hehe  Jeg hiver meg i bilen, og kjører til butikken.. Når jeg kommer til potetgull hyllen så stopper jeg opp.. Nei, dette ønsker jeg ikke.. Lørdag er godis dag, og det er bare onsdag. Jeg går til frukten.. Ser etter små gullrøtter, og finne der.. mmm nei, jeg lusker bort til potetgullet igjen... Det foregår en liten kamp der i butikken som bare jeg vet om.. Hvem tror dere vinner?  Jo min sterke vilje til å fortsette der jeg startet.. Så det blir gullrøtter:)))  Gjett at jeg er stolt når jeg kommer hjem :))))

 Små gullrøtter smaker faktisk godt:)Jeg er sååå stolt at jeg har nådd mine mål:)  Alt er mulig bare man har jernvilje..:)

Nå trener jeg 3 ganger i uka på trenings studio for å bygge litt muskler, og 2 ganger i uka på mage, rompe lår..Jeg merker allerede at rompa er blitt strammere.. :)  Men det viktigste av alt er mitt indre som er så fornøyd. Man bygger selvbilde når man klarer å følge den disiplin man selv har valgt. :)

Så har jeg fri lørdagen, så trening hjemme søndagen:)

ALT ER MULIG BARE MAN VIL NOKK! :)

 
Hvorfor er sukker skadelig?

- Sukker er «tomme kalorier» uten nødvendige næringsstoffer. Høyt sukkerinntak øker risikoen for overvekt over tid, og gir svingninger i blodsukkeret i hverdagen, noe som ofte gjør at vi spiser mer enn vi har godt av. Små barn orker mindre sunn mat om de spiser mye sukkerholdig mat, og det kan være uheldig for vekst og utvikling.
Visste du at 70 prosent av sukkerinntaket vårt kommer fra produkter som brus, saft, kaker og godteri? Vi nordmenn får i oss stadig mer sukker, og søtsaker er ikke lenger forbeholdt lørdagene. Skal en sette i gang tiltak for å redusere inntaket av sukker i kosten er det viktig å sette søkelyset på de kildene som bidrar med mest sukker og minst næringsstoffer, såkalte tomme kalorier.

Sukker påvirker også vår hjerne. Vi blir mer stresset, vi blir lettere irriter, lettere deprimert. Sukker virker som en jojo effekt på hjernen vår, og man kan bli passelig forstyrret ut av det.  Husk det er viktig å IKKE slutte med alt sukker om du vil  gjøre en endring. Noe sukker trenger kroppen vår.. men kutt ut snop i hverdagen, og gjem sjokoladen til lørdag.. Lag deg en smoothies når du får sug:) Det er sunnere og en naturlig søtinnhold.

Sammenligner sukker med narkotika( VG)

Ny forskning trekker paralleller mellom sukkeravhengighet og avhengighet til sterke narkotiske stoffer.

Les artikkelen her

Er du avhengig av sukker?

 

Er du en av de som synes trening er et ork?

Kilde: http://treningstips.org/motivasjon-til-trening/

Hvilken tanker gjør du deg før ei treningsøkt? Tenker du på hvor slitsomt og kjedelig det kommer til å være? Vel om dette gjelder for deg, bør du absolutt forandre tankegangen din snarest mulig!

Istedenfor å fokuserer på det du ser på som negativt med trening, se heller for deg alt det positive som kommer til å skjer med kroppen din ved regelmessig trening:

 • Hvordan kommer kroppen din til å se ut om et år om du gjennomfører treningsprogrammet til punkt og prikke? Visualiser hvor flott du kommer til å se ut!
 • Tenk på hvor mye lettere hverdagen kommer til å bli
 • Se for deg hvor mye energi du kommer til å ha
 • Tenk på at du reduserer risikoen for en rekke sykdommer (deriblant hjerte/karlidelser og benskjørhet)
 • Se for deg hvor godt du kommer til å sove om natta
 • Tenk på de underverkene treningen kommer til å ha på sexlivet dittHvordan føler du deg etter å ha tenkt gjennom alle disse punktene? Føles det like tungt å skulle trene?

Kilde av denne tekst er hentet fra: Motivasjon til trening

Å se seg i speilet....

En liten snutt om det å prate negativt om andre..  Mitt råd er , prat positivt, og du vil tiltrekkes de positive..

 

 

Så en liten snutt om lykke:)  Husk at mental trening er like viktig som trening av din kropp..

 

Begge snutten laget av min gode venninne Janne Løken..
Minus 16 kilo på 8 mnd

Jeg har trent, jeg har svettet, jeg har ofret "blod" og tårer.. og jeg HAR KLART DET!!!:))))

Jeg begynte på 72 kilo, og nu er jeg ned i 56 kr som er min trivsel vekt..

Jeg har i tillegg endret kosthold.. Kuttet ut 80% sukker. Kuttet ut poter, spist lite ris og pasta. Byttet ut brød med spelt og protin brød , pluss hjemmelaget knekke brød:)

 Her er bilde før jeg la på meg.. Dette bilde har heng på kjøleskapet til motivasjon for meg selv:)

Sånn ser jeg ut nå!! HURRA:)) Mine nye mål framover er å stramme opp kroppen. Jeg har begynte med styrketrening. Trener da 3 ganger i uka på treningstudio, pluss mage rompe lår.. Nu skal det bygge litt muskler:)

Nyere bilder kommer..En venn av meg skal ta portrett bilder av meg:)

Jeg er kjempestolt av meg selv...
 

 

 

Knakende god sunn knekkebrød lager du selv


Du trenger:

2 dl store havregryn, 2 dl sammalt spelt, 3,5 dl havrekli, 1 dl linfrø, 2,5 dl sesamfrø, 2,5 dl solsikkefrø, 2 ts salt, 5 dl vann.

Bland sammen det tørre, ha i vann og rør alt sammen.

 
Det blir en litt grøtaktig-masse som du sprer utover på 2 bakeplater alt etter hvor tykke du vil ha knekkebrødene Husk bakepapir!

 

Alle platene stekes samtidig i ovnen - ca 1 time på 160 grader varmluft. Etter ca 10 minutter tar jeg platene ut og bruker en pizza-skjærer til å dele opp i passe knekkebrød-størrelser.

 

 

Ferdig resultat:Sunt og veldig godt::)
sunn mat

Fasinasjon av Fitness

Jeg har siden mars 2010 trent for å gå ned i vekt. Jeg har også endret kosthold med tanke på min diagnose ADHD. Jeg merker godt at jeg ikke spiser sukker til hverdags.. dvs jeg har en minum inntak feks om jeg tar en kopp te.. så istedefor sukker bruker jeg fruktose. Mitt mål var minus 16 kilo, og det har jeg nu greid:)  Hva nu?  Jo nu gjelder det å holde vekten stabil, og få litt stramere kropp..

Jeg må bare innrømme at fitness fasinere meg. Jeg er 42 år, men det er aldri for sent.. Mine planer framover er å stramme opp kroppen, og styrke musklene i kroppen.. Tanker lagt der bak er litt fitness trening.. Tiden for vise hva det blir til..

Se på dette bilde:  Er det ikke vakkert?Bildet er av fitness modell Britt fra 2007...

Hva syntes du?
Vanvittig sykt orgasmisk!!!

JAAAAA, Det er det altsåå!!!  Helt sykt godt orgasmisk. Når man trener hele uka, inkludert søndag, er lørdagen min utskeie dag. Da lager jeg meg pizza med hvetmel bunn ( usunt) men sykt godt..  Det eneste sunne som er med her er salaten, men den elsker jeg, og syntes er kjempegod.. så den hører med til pizzaen:)

Etter pizza er det godis, brus og potetgull.. Heeeeeerguuuuuu  det smaker helt sykt godt.. Når man IKKE spiser godis i ukedagene , men bare på lørdag så får smaken en annen betydning.. Jeg har aldri i hele mitt liv spist godis så sakte som jeg gjør om nu ( før heiv jeg innpå i en fart)  Jeg nyyyyyyyter som om det skulle være den siste sjokoladen i verden.. 

Det jeg vil fram til med denne blogghilsen fra meg er at selv om man trener så må man unne seg en slik godis dag. Om man blir for streng mot seg selv, så er faren veldig stor for en sprekk, og en sprekk kan faktisk velte hele skuta..

mmmmmmmmmmm  hergu hvor godt!!!  :))))


Så nyt det usunne en gang i uka:))) med god sammvitighet.. Det har jeg gjort hele tiden, og har like mye gått ned 15 kilo på 7 mnd:)

Nu er det SKAL VI DANSE... Brukte pausen til å blogge litt:)
 

utskeielse

Velkommen til min nye treningsblogg

Etter jeg ble 40 år så begynte fettet å legge på seg både her og der, og jeg følte at nå er det på tide med å begynne med trening:)  Jeg har rett og slett vært heldig fram til jeg ble 40 år.. Jeg trengte aldri trene eller spise sunt. Jeg så tynn og slank ut uansett.. men så kom fettet til meg også, hehe  Jo mer jeg trente , jo mer merket jeg at det var mer en bare slanking som var kunstig med trening. Man kommer i superform, og både fysikken og psyken blir mye bedre:)

Jeg trener Zumba, rockering og har akkurat begynt med jogging:)  Her inne kommer jeg til å dele trenings tisp og anbefaling av div utstyr.. Kosthold er også viktig når man trener, så litt tips der vil også komme:)God søndag til alle:)  Lillian
hits